Waterschap Zuiderzeeland


01-16
Lelystad, 8 mei 2001.
Aanleg inlaatwerk Blokzijl gaat gepaard met wegafsluitingen.

In de periode van maandag 14 mei tot eind juni 2001 (ca. 7 weken) wordt door het Waterschap Zuiderzeeland een nieuw inlaatwerk in de Vollenhoverkanaaldijk ter plaatse van de Blokzijlerweg en de Kanaalweg aangebracht. De werkzaamheden zijn nodig om de waterkwaliteit in de Oostrand van de Noordoostpolder te verbeteren.

Om het inlaatwerk te kunnen aanleggen, is het noodzakelijk het betreffende wegvak tijdens de werkzaamheden (gedurende drie weken, òf zoveel korter als mogelijk is òf zoveel langer als nodig zal blijken) af te sluiten voor het doorgaande verkeer. De Blokzijlerweg en de Kanaalweg worden vanaf 14 mei tot eind juni afgesloten voor alle (dus ook voor voetgangers en (brom)fietsers) verkeer. Ook het gebruik van de fietsroute over de Vollenhoverkanaaldijk zal gedurende de werkzaamheden niet mogelijk zijn. In verband met de weersomstandigheden is een exacte datum van gereed zijn van de werkzaamheden niet te geven.

Door medewerkers van het waterschap zal overigens al het mogelijke worden gedaan om overlast, die de werkzaamheden ongetwijfeld worden ondervonden, zoveel mogelijk te beperken.