Sun Microsystems

Covisint kiest Sun voor Europese en Amerikaanse data centers

Amersfoort, 14 mei 2001 - Covisint, e-business uitwisselaar voor de automobielindustrie, heeft Sun Microsystems gekozen als belangrijkste Unix-platform voor haar web-, applicatie- en database-servers die onderdeel zijn van haar data centra in Europa en de Verenigde Staten. De keuze voor Sun is gebaseerd op de beschikbaarheid en schaalbaarheid, maar ook op het commitment aan open standaarden.

"Toen we begonnen met de opbouw van een infrastructuur op wereldschaal ter ondersteuning van onze mondiale groei, hebben we gezocht naar een marktleider met een bewezen staat van dienst, die uitwisseling (exchange) begrijpt en de beste open oplossingen biedt. Dat bracht ons bij Sun, zegt Kevin Vasconi, Chief Technology Officer bij Covisint."

Open standaarden zijn een belangrijk onderdeel van de relatie tussen Sun en Covisint. Commitment en een flexibele IT architectuur zijn absoluut noodzakelijk om de technische obstakels ter ondersteuning van een dynamische mondiale exchange - het toelaten en aan elkaar koppelen van nieuwe zakenpartners, leveranciers, klanten en zakelijke processen
- weg te nemen. Sun en Covisint verwachten dat zich mondiale open standaarden zullen ontwikkelen om de betekenis, het format en de presentatie van informatie ad hoc te integreren. Ondertussen kan een exchange-organisatie zorgen voor voldoende integratie, interoperabiliteit en standaardisatie om tegemoet te komen aan de toenemende behoeften aan zakelijke samenwerking en operationele efficiëntie-verbeteringen.

Over Covisint



Covisint LLC is een wereldwijde, onafhankelijke e-business exchange die de automobielindustrie voorziet van instrumenten voor gemeenschappelijke productontwikkeling, inkoop- en supply chain. Door gebruik te maken van deze instrumenten kunnen klanten hun kosten reduceren en de bedrijfsprocessen efficiënter laten verlopen. Covisint, opgericht door DaimlerChrysler, Ford, General Motors, Nissan, Renault, Commerce One en Oracle, is gevestigd in Southfield, Michigan (VS). De Nederlandse vestiging staat in Amsterdam. Tevens is er een vestiging in Tokio. Meer informatie is te vinden op www.covisint.com

Over Sun Microsystems


Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982, heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW), consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun heeft een jaaromzet van 19,2 miljard U$ en is aanwezig in meer dan 170 landen.
Sun, het Sun-logo, Sun Microsystems, Solaris, Java en 'The Network Is The Computer' zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de Verenigde Staten en onder licentie gebruikt, en zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SPARC International, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Producten die het SPARC-handelsmerk dragen, zijn gebaseerd op een architectuur die ontwikkeld is door Sun Microsystems, Inc. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sun Microsystems Whizpr
Jeanette Verstappen
Tel: 033 451 5000
jeanette.verstappen@sun.com Ward van Beek
Tel: 0317 -410 483
sun@whizpr.nl

2001 : januari | februari | maart/april | mei

webtone webtone webtone webtone
Copyright 1994-2001 Sun Microsystems Nederland BV, Computerweg 1, 3821 AA, Amersfoort - Netherlands. All rights reserved. Wettelijke bepalingen. Privacy Policy. Feedback