FNV

Prettige werksfeer betekent meer dan u denkt
Loopbaan - metis@niria.nl

[Wat is het geheim van een bloeiende onderneming? Eén van de belangrijkste voorwaarden is een prettige werksfeer. Werkgevers- en werknemersorganisaties hebben daarover een nieuwe serie brochures uitgebracht. Wat is het geheim van een bloeiende onderneming?
Eén van de belangrijkste voorwaarden is een prettige werksfeer. Reden waarom de werkgevers- en werknemersorganisaties, Centrale Branchevereniging Wonen (CBW), Hoofdbedrijfschap Detailhandel (hbd), CNV en FNV, gezamenlijk een nieuwe serie van vier brochures uitgeven over personeelsmanagement. De onderwerpen zijn:


- werkoverleg;

- medenzeggenschap;

- functioneringsgesprekken;

- leeftijdsgebonden pesoneelsbeleid.

De brochures zijn geënt op het Werkboek Personeelsmanagement (HBD/CBW, 1994). De informatie uit dit werkboek is geactualiseerd en aangevuld. Elke brochure begint met een korte begripsomschrijving en is praktisch van opzet. De richtlijnen gaan op voor zowel kleine als grote bedrijven. Heeft u al ervaring met één of meerdere instrumenten voor personeelsmanagement? Wellicht kunt u met behulp van de vele tips functione-ringsgesprekken of werkoverleg nog beter laten verlopen. Of eens bekijken of uw bedrijf nog aan de recente wetgeving voldoet. De brochures zijn onafhankelijk van elkaar te gebruiken. U kunt de brochures bestellen bij de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW), telefoon 030-697 3100 en Hoofdbedrijfschap Detailhandel, telefoon 070-3385 666.

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/loopbaan .