Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 074
Datum: 15-05-2001

ALLES OVER HET ICT-BELEID VAN DE RIJKSOVERHEID: WWW.DEDIGITALEDELTA.NL

www.dedigitaledelta.nl is een overkoepelende website waar de professioneel geinteresseerde lezer informatie kan vinden over het ICT-beleid van de Nederlandse overheid. Het gaat om actuele informatie, beleidsacties en de planning daarvan, maar ook nota's zijn er te downloaden of te bestellen.
Op de website is beleidsinformatie van zes ministeries samengebracht (VenW, OCenW, BZK, Justitie, Financien en EZ). De themagebieden zijn: de (tele)communicatie infrastructuur, kennis en innovatie, toegang en vaardigheid, regelgeving, ICT & de publieke sector en werken aan de digitale delta. Aan de website is een zoekmachine gekoppeld en er kunnen per e-mail vragen gesteld worden.

www.dedigitaledelta.nl en de genoemde themagebieden refereren aan de ICT-nota De Digitale Delta die het kabinet in 1999 heeft uitgebracht. Het kabinet ziet voor zichzelf een actieve rol om de ICT-basis in Nederland te versterken en daarmee de welvaart zo veel mogelijk te vergroten. Het uitgangspunt daarbij is dat de overheid de randvoorwaarden waarvoor het zelf verantwoordelijk is op orde brengt en belemmeringen, voor zover gebruikers en afnemers deze niet zelf kunnen oplossen, helpt wegnemen. Daarnaast kan de overheid haar eigen functie beter vervullen door optimale inzet van ICT.