Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

MINEZ: Uitnodiging Discussie MKB en export

Ministerie van Economische Zaken

Onderwerp:
Uitnodiging discussie over MKB en export;
overhandiging MKB-rapport over handelsmissies aan staatssecretaris Ybema; 2000e deelnemer aan Programma Starters op Buitenlandse Markten

Den Haag, 11 mei 2001

Geachte redactie,

Op dinsdag 15 mei 2001 zal staatssecretaris van Economische Zaken Gerrit Ybema de 2000e deelnemer aan het Programma Starters op Buitenlandse Markten huldigen. Ook zal Ybema dan uit handen van de heer Broos, algemeen directeur van MKB-Nederland, een evaluatierapport over handelsmissies ontvangen.
Begin 1999 is het vernieuwde Programma voor Starters op Buitenlandse Markten (PSB) gestart. Volgens deze regeling kunnen beginnende kleine exporteurs die nieuwe markten willen verkennen steun krijgen. Deze steun bestaat uit begeleiding bij het opstellen van een exportstrategie en waar nodig een tegemoetkoming in de kosten van een marktverkenning, bezoekprogramma, exportcursus, beursdeelname en/of presentatiemateriaal bij het actief worden op een nieuwe buitenlandse markt waar ook ter wereld. Ook is er een vergoeding mogelijk voor het in dienst nemen van een hoger opgeleide die aan de uitvoering van een exportstrategie gaat werken. Per activiteit is de subsidie maximaal fl 5000,-.
Bij deze gelegenheid zal er ook een discussie zijn over het thema 'MKB en export'. In het panel zitten staatssecretaris Ybema van Economische Zaken en de heren Hylkema (voorzitter van FENEDEX), Overmars (voorzitter van de Vereniging van Kamers van Koophandel) en Broos (algemeen directeur van MKB-Nederland).

Plaats: Crowne Plaza Den Haag Promenade Hotel, Van Stolkweg 1, Den Haag
Tijdstip: 16.00 ontvangst
16.35 discussie over het thema 'MKB en export' 17.20 overhandiging MKB-rapport over handelsmissies 17.30 huldiging 2000e PSB-deelnemer
17.45 receptie

U bent van harte uitgenodigd deze bijeenkomst bij te wonen. Nadere inlichtingen en aanmelding bij Paula de Jonge, tel. 070 - 379 7552.

Met vriendelijke groeten,

drs. C. Breedveld
directeur Vorlichting

11 mei 01 14:05