Gemeente Wageningen

Inspraakavond Nieuwbouw Noordwest

Dinsdag 15 mei aanstaande organiseert de gemeente een inspraak- en informatieavond over het 'Uitwerkingsplan deelplan 8b' van de wijk Noordwest. De gemeente wil in het najaar weer nieuwe woningen gaan bouwen in Noordwest. De woningen komen ten noorden van de Annie M.G. Schmidtstraat en het Pad van Abeltje. Het gaat om 68 koopwoningen in alle prijsklassen, behalve sociale koopwoningen. In dit deelplan worden geen huurwoningen gebouwd.

De basis voor de bouwplannen staat in het bestemmingsplan 'Noordwest 1985'. Dit bestemmingsplan vraagt echter om een nadere uitwerking. Daarom heeft het college van Burgemeester en Wethouders het 'Uitwerkingsplan deelplan 8b' opgesteld. Hierin staat waar de gemeente welke woningen wil bouwen.

Inspraak
Het uitwerkingsplan ligt ter inzage van donderdag 10 mei t/m woensdag 6 juni 2001. In deze periode kunt u op het plan inspreken. Wij willen u graag over het nieuwe deelplan informeren en u de gelegenheid geven om mondeling op het plan in te spreken. U bent hiertoe van harte uitgenodigd voor een informatie- en inspraakavond op dinsdag 15 mei, om 20.00 uur in centrum Vredehorst, Tarthorst 1.

Voorlopig uitwerkingsplan
Het plan dat deze avond wordt gepresenteerd is het voorlopige uitwerkingsplan. Tijdens de inspraakperiode verzamelen wij uw opmerkingen over het plan. Voor zover mogelijk zal met uw opmerkingen en suggesties rekening worden gehouden bij het maken van het definitieve plan.

Schriftelijke reacties
Schriftelijk inspreken kan ook. U kunt een brief sturen aan: burgemeester en wethouders van Wageningen, postbus 1, 6700 AA Wageningen. De brief moet wel voor 7 juni a.s. bij ons binnen zijn. Na de inspraakperiode worden de inspraakreacties aan het college van burgemeester en wethouders voorgelegd. Het college besluit vervolgens welke reacties het in het plan verwerkt.

Najaar
De gemeente begint naar verwachting eind augustus met het bouwrijp maken van de grond. De eerste huizen worden naar verwachting vanaf half november gebouwd en medio volgend jaar opgeleverd.

Meer informatie
U kunt het uitwerkingsplan inzien bij bureau Communicatie in het stadhuis, Markt 22. Het bureau is geopend maandag t/m vrijdag van 8.30 uur t/m 12.00 uur en van 13.00 uur t/m 17.00 uur.