Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemingen

PERSBERICHT

Amstelveen, 15 mei 2001

SMS-CERTIFICERING GOED OP STOOM

De Stadsdrukkerij Amsterdam en De Bussy Ellerman Harms BV kregen op 19 april jl. van sectie voorzitter Ir J. Wotte het SMS-certificaat uitgereikt. Het aantal SMS-certificaten komt daarmee op zes. De SMS-certificering ligt daarmee goed op stoom. Andere leden van de sectie Producenten van Beveiligd Drukwerk zullen spoedig volgen.

SMS staat voor Security Management Systeem, een op de ISO-9000 systematiek gebaseerde kwaliteitsnorm voor producenten van beveiligd drukwerk, die beoogt opdrachtgevers een basisniveau aan beveiligingsmaatregelen te garanderen en zo het vertrouwen te wekken, dat hun waardedrukwerk zonder risico op misbruik, vervalsing of namaak kan worden geproduceerd. In de genoemde bijeenkomst werd ook het Document Basiseisen vastgesteld. Dit Document kan door opdrachtgevers worden opgevraagd bij het sectiesecretariaat (tel. 020-5435547).

Doel van de sectie PBD is dat voor 1 juli alle leden zijn gecertificeerd. Vervolgens zal een promotiecampagne worden opgezet om dit nieuws onder de aandacht van de markt te brengen.