Provincie Groningen

Groningen, 15 mei 2001 Besluitenlijst nr.17

1. GS hebben besloten de uitgave van het tijdschrift Schoonschrift tot eind 2001 voort te zetten en daarvoor een bedrag van 20.000,- beschikbaar te stellen. In overleg met de Milieufederatie is besloten de uitgave van Schoonschrift na dit jaar niet meer voort te zetten.

2. GS hebben in principe besloten een subsidie van 27.717,- toe te kennen aan de gemeente De Marne voor de ontwikkeling van het structuurplan "Koers op Zoutkamp". Deze subsidie wordt toegekend in het kader van het "Provinciaal bouwheerschap en ruimtelijke kwaliteit". Aan de statencommissie Ruimte, Water en Groen wordt gevraagd een oordeel te geven over dit principe-besluit.
3. In een brief aan de statencommissie Welzijn, Zorg en Cultuur informeren GS hen over de ontwikkelingen op het gebied van landbouw en zorg.

4. GS hebben besloten van 2001 t/m 2003 jaarlijks een bijdrage van 75.000,- te verlenen aan het project "Justitie in de Provincie". Voor meer informatie, zie persbericht nr.92, d.d. 15-05-01.
5. GS hebben besloten voor het seizoen 2002-2003 een garantiesubsidie van 45.000,- te verlenen aan het Haydn Jeugd Strijk Orkest.
6. GS hebben de nota Bedenkingen en Commentaar voor de ontwerp-planuitwerking Herinrichting Midden-Groningen voorlopig vastgesteld. Aan het Platform Landelijk Gebied wordt advies gevraagd over de nota.

7. GS hebben besloten op grond van de Drank- en Horecawet vergunning te verlenen aan de Oosterpoort.

8. GS hebben besloten een subsidieverzoek van de Stichting Snikkeweek Musselkanaal voor de organisatie van de Snikkeweek af te wijzen.
9. GS hebben besloten het bestemmingsplan "Aanvullende regeling seksinrichting" van de gemeente Leek grotendeels goed te keuren. Het plan legaliseert het gebruik van de bestaande seksclub in Pasop en sluit nieuwvestiging in de gehele gemeente uit. Goedkeuring wordt onthouden aan een wijzigingsbevoegdheid.
10. GS hebben besloten een subsidieverzoek van Stichting Jeugdcircus Fantastini voor een optreden in Bazel af te wijzen, omdat het verzoek niet voldoet aan de algemene subsidievoorwaarden.
11. GS hebben het Provinciaal Restauratie-Uitvoeringsprogramma 2001-2006 vastgesteld. Voor meer informatie, zie persbericht nr.93, d.d. 15-05-01.

12. GS hebben besloten een subsidie van 100.000,- te verlenen aan het project "Inclusion 2000" van de gezamenlijke onderwijsinstellingen en GGz-instellingen in de drie noordelijke provincies. Voor meer informatie, zie persbericht nr.94, d.d. 15-05-01.
13. GS hebben besloten een subsidie van 2.500,- te verlenen aan Stichting Törf voor de uitgave van hun nieuwste CD. Bovendien nemen GS een 100 CD's af om te gebruiken als relatiegeschenk. De combinatie van dichtkunst van Jan Boer en zang vinden GS een goed initiatief. Groninger Volksmuziek en "folk" worden gecombineerd op de CD, waarbij de muziek een lyrische en melancholisch sfeer uitademt. Vanwege het bijzondere karakter vinden GS de CD zeer geschikt als relatiegeschenk voor de Provincie Groningen.
14. GS hebben besloten goedkeuring te onthouden aan het bestemmingsplan "Middelstum Rondweg" van de gemeente Loppersum. Voor meer informatie, zie persbericht nr.95, d.d. 15-05-01.
15. GS hebben het ontwerp vastgesteld van de Nota Bouwen en Wonen 2002-2006. Voor meer informatie, zie persbericht nr.96, d.d. 15-05-01.

16. GS hebben de agenda vastgesteld voor de vergadering van Provinciale Staten op 30 mei a.s. De agenda luidt als volgt:
+ Onderzoek geloofsbrieven opvolger van mw. Kerdijk-Scheepers
+ Notulen van de vergadering van 18 april 2001
+ Ingekomen stukken

+ Regeling van de werkzaamheden

+ Subsidiëring centra voor regionaal praktijkonderzoek in de land- en tuinbouw

+ Aangaan overeenkomst financiële gevolgen van aangaan sloopverplichtingen Woningstichting Delfzijl voor het geval de OMD niet zal worden opgericht

+ Opheffing Commissie Milieubeheer en Waterhuishouding (CMW) en de Provinciale Planologische Commissie (PPC) en subcommissies en instelling van de Provinciale Commissie voor het Omgevingsbeleid (POG) en subcommissies
+ Treasurystatuut voor de provincie Groningen
+ Standpunt Interprovinciaal Overleg over advies commissie Van Bergen aangaande de provinciale rekenkamer
+ Nota "Toeristisch Groningen, een karaktervol perspectief" periode 2001 t/m 2006

+ Televisie en andere producties als communicatie-instrument
+ Huis voor de sport

+ Provinciaal Uitvoeringsprogramma Gebiedsgerichte Inrichting Landelijk Gebied 2001 en voorstel voor plaatsing project Groningen Oost/Meerstad op voorbereidingsschema 2001
+ Mondelinge vragen