Provincie Friesland

Persberichten

Besluitenlijst en persberichten vergadering van Gedeputeerde Staten, dinsdag 15 mei 2001


1. Gedeputeerde Staten hebben vandaag vastgesteld:
- het concept-meerjarenbeleidsplan jeugdhulpverlening 2002-2005;
- het concept-jaarplan jeugdhulpverlening 2002;
- het implementatieprogramma Wet op de Jeugdzorg en
- het jaarverslag jeugdhulpverlening 2000.
De conceptplannen en het implementatieprogramma zullen nu aan de leden van de Statencommissie Welzijnszaken voorgelegd worden, met het verzoek de stukken inspraakrijp te verklaren. Na de inspraakperiode moeten Provinciale Staten de stukken uiteindelijk definitief vaststellen. Het jaarverslag wordt als mededeling naar de Statencommissie Welzijnszaken (6 juni) gezonden.


2. Gedeputeerde Staten hebben vandaag het concept-Milieuprogramma 20012004 vastgesteld. Dit ontwerp-programma zal nu aan de leden van de Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer voorgelegd worden, om het uiteindelijk definitief te laten vaststellen door Provinciale staten. In het ontwerp-programma staat zowel een terugblik als een vooruitblik: welke activiteiten heeft de provincie ondernomen ter uitvoering van het geldende beleidsplan en welke activiteiten staan er voor de komende jaren gepland.
Vervolgprocedure: 30 Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer 2 juli Provinciale Staten


3. Gedeputeerde Staten hebben vandaag een subsidie van 23.970,- beschikbaar gesteld voor de eerste fase van het project Boskgreideweiderij. De subsidie is aangevraagd door de Stichting Boslandbouw.
Lees verder


4. Gedeputeerde Staten krijgen jaarlijks, ter goedkeuring, de dienstregelingen van het openbaar vervoer, voorgelegd. Vandaag hebben zijn de dienstregeling goedgekeurd van het busvervoer van ARRIVA Openbaar Vervoer N.V. in de periode 1 juli 2001 29 juni 2002, in het concessiegebied Zuidoost Fryslân.
Vervolgprocedure: 30 mei Statencommissie Waterstaat & Milieubeheer Lees verder


5. Gedeputeerde Staten hebben vandaag het ontwerp-PRUP 2001-2006 vastgesteld. PRUP staat voor Provinciaal Restauratie UitvoeringsProgramma. In dit PRUP wordt het rijksgeld voor de restauratie van monumenten over 20 niet-budgethoudende gemeenten verdeeld. Het ontwerp-programma komt binnenkort vier weken ter inzage te liggen. Daarna zal het definitief vastgesteld worden door het College.