Nutreco NV

Boxmeer, 15 mei 2001
PERSBERICHT

Nutreco KONDIGT DEFINITIEVE OVERNAME AAN VAN toonaangevende geïntegreerde pluimveeonderneming Agrovic in Spanje

Grootste overname voor Nutreco in Business Stream Nutreco Agriculture

Nutreco en Agrovic hebben een definitieve overeenkomst getekend voor de overname door Nutreco van Agrovic, een toonaangevende geïntegreerde pluimveeonderneming in Spanje, met eigen productie van mengvoer en premixen. De mededingingsautoriteiten in Spanje hebben een verklaring van geen bezwaar afgegeven. Op 21 december 2000 werd een intentieverklaring aangekondigd.

De overname van Agrovic maakt van Nutreco de grootste leverancier van kwaliteitsproducten voor de Spaanse detailhandel op het gebied van pluimveeproducten met toegevoegde waarde. Spanje is de tweede thuismarkt voor Nutreco Agriculture, naast de Benelux. De overname zal de marktpositie versterken van Sada, Nutreco's Spaanse pluimveeactiviteit, van Nanta, Nutreco's Spaanse mengvoeractiviteit, en van Trouw Nutrition España, Nutreco's Spaanse premixonderneming. De activiteiten van Agrovic en Nutreco in Spanje zullen volledig worden geïntegreerd na de acquisitie.

"De Spaanse economie kent een sterke ontwikkeling met een gemiddelde groei van ongeveer 3,5%. Daarnaast is de positie van de agricultuur sector positief dankzij het klimaat en de economische omstandigheden", aldus José Maria Moreno, Managing Director van Nutreco's Business Group Agri Iberica. "Voor ons is dit een belangrijke strategische overname die past binnen Nutreco's strategie om te investeren in de pluimveekolom, aangestuurd vanuit de consumentenvraag. Agrovic kan profiteren van onze sterke posities op andere markten, onze kolombenadering en het integrale kwaliteitsgarantie- en voedselveiligheidsconcept van Nutreco (van "feed to food")."

Agrovic
Agrovic is een belangrijke speler op het gebied van pluimveeslachterijen, de verwerking tot pluimveeproducten met toegevoegde waarde, en de productie van mengvoer en premixen. Met 12 vestigingen verspreid over geheel Spanje behaalde Agrovic in 2000 een omzet van EUR 300 miljoen. Agrovic heeft ongeveer 1.300 werknemers.

Nutreco in Spanje
Nutreco in Spanje heeft in totaal 25 vestigingen verspreid over alle belangrijke regio's. In het totaal heeft Nutreco in Spanje 2.000 mensen in dienst en een jaarlijkse omzet van EUR560miljoen.

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming, met toonaangevende posities in de markten van hoogwaardige voeding voor vee en vis en van viskweek. De grootste activiteiten van de groep bestaan uit de productie van mengvoer voor varkens, pluimvee, rundvee en voer voor zalm en forel en het kweken, verwerken en vermarkten van hoogkwalitatieve zalmproducten. Andere activiteiten van Nutreco zijn de productie van premixen en speciaalvoer, de verwerking van pluimvee en varkens en de fokkerij van varkens- en pluimveerassen. Deze activiteiten zijn onderverdeeld in Nutreco Aquaculture en Nutreco Agriculture. Binnen vijf Business Groups opereren zestien Business Units, met meer dan 90 productie- en verwerkingsfabrieken in 20 landen met in totaal 11.000 medewerkers. Sinds haar beursnotering in juni 1997 heeft Nutreco acquisities afgerond in Nederland, Spanje, Duitsland, Canada, Polen, Chili, Portugal, Frankrijk, Schotland, België, Noorwegen en de Verenigde Staten. In 2000 bedroeg de omzet van Nutreco EUR 3.126 miljoen. Nutreco is genoteerd aan het officiële segment van Euronext in Amsterdam.


* * * * *
Voor meer persinformatie:
Nutreco Holding N.V., Dimitri Casteleyn, Communications Manager, telefoon +31 (0) 485 589 684 www.nutreco.com