Politiebericht Flevoland: Gehele Regio 15-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Getuigenoproep mishandeling
ALMERE Vrijdagmiddag rond 16:00 uur is op de busbaan bij het Hilversumpad (halte Stedenwijk-Midden) een 30-jarige Almeerse mishandeld. Een nog onbekende man wilde de schoolbus in omdat hij vermoedelijk dacht dat het lijn 1 was. Toen de vrouw, die dienst deed als busbegeleidster, hem meerdere malen uitlegde dat dit een schoolbus was en hij er dus niet in mocht, kreeg zij een aantal rake klappen in gezicht en buik. Ze liep hierbij onder meer een lichte hersenschudding op. Tevens bedreigde hij haar met een mes. Op het moment dat de buschauffeur de politie belde, zette hij het op een lopen. De vrouw is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.
De politie heeft een onderzoek ingesteld en vraagt getuigen van deze mishandeling zich te melden bij het dichtstbijzijnde politiebureau of te bellen met het hoofdbureau, tel.: 036-538 3838.

Aanrijding met hond
URK Een 53-jarige vrouw uit Urk is maandagmorgen in Wijk 6 met haar fiets ten val gekomen. Ze reed op de Pieter Hoekmanweg richting de Zuiderzeestraat toen er opeens een hond aan kwam lopen die tegen haar aan sprong. De vrouw is met een bekkenfractuur overgebracht naar een ziekenhuis.

Roodlichtcontrole
URK De politie heeft maandagmorgen op de kruising Nagelerweg/Randweg een roodlichtcontrole uitgevoerd. In een half uur tijd werden 5 bekeuringen uitgeschreven voor door rood licht rijden.

Geen voorrang aan fietser
EMMELOORD Maandagmiddag heeft zich op de Generaliteitslandenpad een aanrijding voorgedaan tussen een fietser en een auto. De 45-jarige automobilist uit Emmeloord gaf geen voorrang aan een 57-jarige fietsster uit Emmeloord. De vrouw is met heupklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

DRONTEN Een 17-jarig meisje is maandagmiddag op de Spijkweg gewond geraakt na een aanrijding met een auto. Een 81-jarige automobilist uit Kampen reed richting Elburg en zag de fietsster, die bij de fietsoversteekplaats wilde oversteken, over het hoofd. Het meisje is met een gebroken pols en een gekneusde enkel overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Eenzijdige aanrijding fietser
LELYSTAD Een 13-jarige jongen uit Lelystad is maandagmiddag op de Grieterij licht gewond geraakt. Hij kwam met zijn fiets ten val omdat de fietsketting plotseling knapte. Hij is met vermoedelijk een gebroken pols overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Aanrijdingen tussen (brom) fietsers
DRONTEN Een 16-jarige jongen uit Nagele en een 49-jarige vrouw uit Dronten zijn maandagavond op De Amer ten val gekomen. De wielrenners fietsten naast elkaar, kwamen tegen elkaar aan en kwamen ten val. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.

ZEEWOLDE Maandagmorgen heeft zich op de Zeewolderdijk een aanrijding voorgedaan tussen een fietser en een bromfietser. De 17-jarige bromfietser uit Zeewolde had een open helm op. Hierdoor kreeg hij vliegjes in zijn oog. Hij boog zijn hoofd naar benden om in zijn ogen te wrijven en voordat hij het in de gaten had, lag hij op de grond. Hij is waarschijnlijk achterop de 17-jarige fietser, ook uit Zeewolde, gereden die in dezelfde richting reed. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Mishandeling fietser
LELYSTAD Maandagmiddag is op de Middenweg een 16-jarige jongen mishandeld. Hij werd gesneden door een auto en maakte daar een opmerking over. Bij de stoplichten stapte de passagier opeens uit de auto en trapte de jongen van zijn fiets waarna hij nog een paar schoppen uitdeelde. De jongen liep hierbij licht letsel op en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Dankzij getuigenverklaringen kon de verdachte, een 21-jarige man uit Amsterdam, later die middag aangehouden worden. Hij is voor nader verhoor in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed
LELYSTAD Een 56-jarige vrouw uit Lelystad is maandagavond op de Botter aangehouden voor rijden onder invloed. Omdat zij op het politiebureau weigerde mee te werken aan de ademanalyse is haar rijbewijs ingevorderd.

Te hard, rijbewijs kwijt
DRONTEN Een 32-jarige automobilist uit Amsterdam is maandagmorgen op de Swifterweg aangehouden omdat hij te hard reed. Hij werd geklokt op 150 km/u (na meetcorrectie) waar 80 km/u is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dief betrapt
DRONTEN Maandagavond is een 46-jarige Drontenaar bij De Buiskap op heterdaad aangehouden wegens diefstal. Getuigen zagen hem tuinstoelen stelen en belden de politie. De man is voor nader verhoor in verzekering gesteld.