Fractie Amsterdam Anders/De Groenen
Stadhuis, Amstel 1, kamer 2229, 1011 PN Amsterdam
tel: 020-552.2706
fax: 020-552.2760
e-mail: aa/dg@raad.amsterdam.nl, anderams@dds.nl
website: http://www.pz.nl/groenenadam

PERSBERICHT

Amsterdam, 15 mei 2001

Schriftelijke Vragen: De Dam als parkeerplaats?

De fractie van A'dam Anders/De Groenen heeft met verbazing kennis- genomen van het feit dat de onlangs gerenoveerde Dam zaterdag in gebruik was als parkeerplaats voor een prive-feest in het aangrenzende pand NZ Voorburgwal 147. Op de Dam stonden zaterdagavond ca. 100 personenauto's geparkeerd van gasten van de familie Oranje die in het Koninklijk Paleis kennelijk een besloten feest vierden.

De fractie van A'dam Anders/De Groenen stelt daarom de volgende schriftelijke vragen aan het college van B&W van Amsterdam.


1. Wat voor soort vergunning is er verleend op basis waarvan het parkeren van 100 personenauto's op De Dam mogelijk werd?


2. Kunnen andere Amsterdamse burgers of instellingen ook aanspraak maken op een soortgelijke vergunning wanneer zij extra parkeerplaatsen op voetgangersgebied willen creeren voor een prive-feestje?


3. Is het college van B&W het eens met de fractie van A'dam Anders/De Groenen dat de onlangs gerenoveerde Dam niet bedoeld is als parkeerplaats?


4. Waarom hebben de gasten van de familie Oranje die op bezoek waren in het pand NZ Voorburgwal 147 geen gebruik gemaakt van de 50 meter verderop liggende parkeergarage van de Bijenkorf of de nabijgelegen gemeentelijke NZ-Kolk garage?


5. Is het college van B&W bereid om toe te zeggen dat de parkeercapaciteit in de Amsterdamse binnenstad in de toekomst niet opnieuw wordt uitgebreid met tijdelijke parkeergelegenheid op De Dam?

Het raadslid R. Danen
Amsterdam Anders/De Groenen


- - -