Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.15 uur
Man aangehouden na inrijden op agenten

AMERSFOORT- Op maandagavond werd een automobilist uit Amersfoort aangehouden nadat hij met zijn auto had ingereden op agenten.

De agenten stonden op de Neonweg om hier een auto weg te slepen omdat deze gesignaleerd stond. Terwijl de agenten hier stonden kwam de 52-jarige automobilist met hoge snelheid aanrijden in zijn auto. Hij maakte de agenten met schelpartijen duidelijk dat hij niet wilde dat de auto zou worden ingenomen. De 52-jarige stapte vervolgens in zijn auto en reed in op de agenten die bij de inbeslaggenomen auto stonden.

De 52-jarige man werd vervolgens na hevig verzet aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Mannen aangehouden in gestolen auto

AMERSFOORT- Op dinsdagochtend werden drie mannen in de leeftijd van 22, 25, en 33-jaar aangehouden in een auto op de Rondweg Noord.

De mannen afkomstig uit Soest en Doorn werden gecontroleerd omdat hun auto niet meer was verzekerd. De auto werd nader onderzocht en hieruit bleek dat er was gerommeld met het chassisnummer. In de kofferbak van de auto trof de politie ook nog een laptop aan die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De mannen werden ingesloten voor verhoor.

Gordelcontrole

AMERSFOORT- Op maandagmiddag vond er tussen 15.00 en 17.00 uur een autogordel controle plaats op de Utrechtsestraat. In totaal werden 752 autos gecontroleerd en kregen 21 inzittenden een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Auto in sloot

LEUSDEN- Op dinsdagochtend vond er omstreeks een uur een verkeersongeval plaats op de Arnhemseweg. Een 19-jarige automobilist uit Amersfoort moest uitwijken voor een overstekende kat. Door het natte wegdek raakte hij in de slip, reed de berm in en kwam tot stilstand in een sloot. Door deze aanrijding liep de man enkele schaafwonden op. De auto raakte beschadigd.