Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Minderjarigen op dievenpad

UTRECHT Maandagmiddag werden bij een winkel aan de Rijnkade drie minderjarige verdachten aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks vier uur zag de beveiliging hoe de drie een 12, 15 en 16-jarige meisje allen afkomstig uit Gouda- een groot aantal goederen meenam zonder deze af te rekenen. De meisjes werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij verklaarde in nog vier andere winkels diefstallen te hebben gepleegd.

De buit van de meisjes bestond voornamelijk uit kleding, cosmetica en sieraden. In overleg met de ouders zal bekeken worden of zij in aanmerking komen voor bureau Halt.

UTRECHT Via de beveiligingscamera zag een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de St. Jacobsstraat maandagmiddag dat twee meisjes een groot aantal goederen probeerden te stelen.

De meisjes 14 en 15 jaar oud- beiden uit Vianen werden aangehouden en overgedragen aan de politie. Ook hier bestrond de buit uit kleding en sieraden. In de loop van de week zal bekeken worden of de dames doorgestuurd kunnen worden naar bureau Halt.

Aanrijding letsel

UTRECHT Een 33-jarige man uit Lopik reed maandagmiddag met zijn auto over de Venuslaan vanuit de richting van de Albatrosbrug en wilde rechtsaf de Kranenburgerweg inslaan.

De man had niet in de gaten dat naast hem een 55-jarige vrouw uit Utrecht op haar snorfiets reed. De vrouw wilde rechtdoor in de richting van het stadion rijden. Op het moment dat de bestuurder afsloeg reed de vrouw tegen de auto aan. Zij werd met beenletsel overgebracht naar het Diakonessenziekenhuis. De man bleef ongedeerd.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een winkel aan de Zwanenvechtlaan vond maandagmorgen een gewapende overval plaats.

Omstreeks kwart voor zeven kwamen twee personeelsleden het pand binnen en schakelde het alarm uit. Nadat het rolluik weer werd gesloten werden de twee personeelsleden door twee gewapende overvallers gepakt en onder bedreiging van vuurwapens gedwongen naar de kluisruimte te gaan.

Omdat de personeelsleden niet in staat waren de kluis te openen vanwege een tijdslot werd door de overvallers gewacht. Intussen kwamen meerdere personeelsleden de zaak binnen en werden door de overvallers stuk voor stuk opgesloten in de kluisruimte.

Rond half acht zagen de overvallers toch kans de kluis te openen en namen een onbekend geldbedrag mee. De twee vluchtten op een scooter van één van de personeelsleden.

Rijden onder invloed

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 mei een personenauto slingerend over de Oudenoord rijden. De agenten hebben de bestuurder een 38-jarige man uit Blaricum staande gehouden en gecontroleerd.

Uit een eerste blaastest bleek dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van twee uur en een boete van 410,= werd hij naar huis gestuurd.