Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.30 uur
Auto-inbrekers aangehouden

VEENENDAAL - In de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 mei probeerden twee mannen op de Kastanjelaan een auto te stelen.

Omstreeks kwart voor twee zag een 21-jarige man uit Veenendaal samen met zijn 50 jarige vader twee onbekende mannen in zijn voertuig zitten. De verdachten waren bezig de auto te stelen. Bij het zien van de eigenaar sloegen de verdachten op de vlucht. De vader en zoon zagen nog kans de twee vast te pakken maar onder bedreiging waren zij toch genoodzaakt de verdachten te laten gaan.

De slachtoffers konden een goed signalement van de verdachten geven zodat de politie direct in de buurt een zoektocht kon beginnen. Volgens de getuigen waren de verdachten in de richting van het Rembrandtpark en de Kanaalweg gelopen.

Uiteindelijk wist de politie twee verdachten in een woning aan de Vollewens aan te houden.De mannen ontkenden iets met de inbraak te maken te hebben. Door verschillende getuigen werden de verdachten een 20-jarige man uit Soest en een 18-jarige man uit Amersfoort- herkend als de verdachten.

Rijden onder invloed

VEENENDAAL Onderweg naar een inbraakmelding zag de politie maandagnacht omstreeks half twee een auto rijden waarvan het vermoeden bestond dat de bestuurder gedronken had.

De 36-jarige bestuurder werd voor een blaastest staande gehouden. Het vermoeden bleek juist en de man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek hij 0,65 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Met een boete van 410,= en een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd.

Autoinbreker aangehouden

RHENEN - Een getuige belde maandagmiddag naar de politie en meldde dat een jongen ongebruikelijk veel aandacht had voor geparkeerde voertuigen aan het Stationsplein. Onderweg naar de locatie meldde de getuige dat de verdachte inmiddels een ruit van een voertuig had ingeslagen.

Aan de had van het opgegeven signalement van de getuige kon de politie een 14-jarige jongen uit Veenendaal aanhouden op het station. Na een confrontatie herkende de getuige de verdachte voor 100%.