Freeler besteedt technische infrastructuur uit aan Energis

Rotterdam, 15 mei 2001 - Telecom- en internetdienstverlener Energis N.V. heeft een overeenkomst gesloten met Freeler voor de levering en het beheer van de complete technische infrastructuur. Freeler startte eind 1999 als een van de eerste aanbieders van gratis Internet in Nederland. Inmiddels heeft Freeler meer dan 540.000 geregistreerde gebruikers. De overeenkomst met Energis gaat in per 1 augustus 2001.

Freeler besteedt het platform waarop de diensten draaien in zijn geheel uit aan Energis. Energis levert de hardware en verzorgt het beheer van alle diensten die Freeler zijn gebruikers aanbiedt, zoals internettoegang, e-mail, bandbreedte naar het Internet en hosten van de Freeler portal. De uitbesteding van de technische infrastructuur heeft geen gevolgen voor de dienstverlening van Freeler aan haar ´members´.

"Freeler wil zich volledig richten op het aanbieden van service en content. Doelstelling is groei van het aantal members. Uitbesteding van de technische infrastructuur geeft ons hierbij meer armslag", zegt Ed Teer, directeur van Freeler. "De keuze viel op Energis, omdat zij bewezen ervaring hebben met deze complete vorm van outsourcing. Zo draaien een paar van de grootste ISPs in Groot-Brittannië ook geheel op de levering van de technische infrastructuur van Energis."

Directeur Andy Irvine van Energis is uiterst verheugd met de overeenkomst. "Ondanks het feit dat we nog maar anderhalf jaar actief zijn in Nederland, kunnen onze klanten maximaal profiteren van de kennis die Energis pan-Europees in acht jaar heeft opgebouwd. In Nederland beheren we al gedeelten van de technische infrastructuur voor een aantal internetaanbieders. Freeler is echter de eerste Nederlandse ISP die het complete technische gedeelte aan ons overlaat. In Engeland hebben we reeds bewezen bij bijzonder grote ISPs dat we dit zeer goed kunnen."