Politiebericht Groningen: Diverse 15-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 15 mei 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Opsporing Noord
Vanavond (dinsdag) besteedt de uitzending van Opsporing Noord aandacht aan de volgende zaken: Een overval op een cafetaria aan de Pleiaden in Hoogezand, waarbij een medewerker door de dader is gestoken met een mes. Een zware mishandeling van twee skaters op het Meedenpad in Groningen. Een zware mishandeling in de Koninginnenacht op De grote Markt in Groningen. Een aantal video-opnamen van inbraken in enkele winkels in Groningen. Het serviceonderdeel gaat over het vakantieproject van Regiopolitie Groningen.

De Wilp: schuurbrand
Bij een brand in een schuurtje aan de Veenweg in De Wilp verbrandde maandagavond de inventaris, waaronder een gedeelte van de feestverlichting van de buurtvereniging. De bewoners ontdekten zelf de brand en waarschuwden de brandweer. Deze kon de zaak beperkt houden tot een binnenbrand, maar kon niet voorkomen dat de aanwezig spullen verbrandden. De overige spullen bestonden voornamelijk uit gereedschap. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Ten Boer: bewoner AZC aangehouden voor bedreiging Een 39-jarige bewoner van het AZC in Ten Boer is maandagavond aangehouden, nadat hij een medebewoonster had bedreigd en in de maagstreek had geschopt. Tevens zou hij iemand van de bewakingsdienst in het gezicht hebben gestompt. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Winschoten: auto botst op caravan voorganger
Een 25-jarige inwoonster van Eindhoven had maandagmorgen op de A7 bij Winschoten de aandacht niet voldoende bij de weg, waardoor ze tegen de caravan botste achter de auto van haar voorganger, een 65-jarige inwoner van Oosterwolde. De caravan raakte daarbij totaal vernield. Zijzelf belandde met de auto in de sloot. De personenauto met de caravan reed aanmerkelijk langzamer dan de vrouw uit Eindhoven. Omdat ze niet goed oplette doemde de combinatie plotseling voor haar op. Ze reageerde door naar rechts te sturen, maar raakte daardoor in een slip. Vervolgens botste ze met haar auto tegen de caravan. Het verkeer is tijdens de opruimwerkzaamheden over een baan geleid. Niemand raakte bij het ongeval gewond.

Snelheidscontroles
Op de Grintweg in Winschoten zijn maandagavond met de Lasergun 27 overtredingen van de snelheid geconstateerd. De hoogst genoteerde reed 73 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. De controle duurde van 20.00 uur tot 21.00 uur. Op de Friesestraatweg bij Niezijl zijn maandagmorgen 405 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 22 te hard. De hoogst genoteerde reed 130 km/u waar maximaal 80 was toegestaan.

Groningen: mannen aangehouden voor mishandeling Twee stadjers (44 en 47) zijn maandagnacht aangehouden nadat ze een 49-jarige kennis hadden mishandeld met een hockeystick en een plank. Het drietal had in de Jaspisstraat bij de woning van een van de betrokkenen om onduidelijke reden ruzie met elkaar gekregen waarbij de 49-jarige man kennelijk het mikpunt werd. Het slachtoffer is met hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De twee verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: verwarde man aangehouden
Een 46-jarige inwoner van Groningen is maandagavond aangehouden nadat hij verschillende ramen van zijn huis had ingegooid alsmede huisraad zoals de kachel, een videorecorder en een kast. De man gaf aan de politiemensen aan, dat hij het niet meer zag zitten en dat hij psychiatrische hulp wilde. Aan het politiebureau werd de man beoordeeld door een hulpverleningsinstantie. De beoordeling was zodanig dat de man niet kon worden opgenomen Omdat hij tijdens het gesprek een hulpverlener bedreigde met de dood werd hij door de politie voor nader onderzoek aangehouden. Omdat de man onberekenbaar leek is hij voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Groningen: pepperspray helpt niet
Op het Eyssoniusplein heeft de politie maandagmiddag veel moeite moeten doen om een 50-jarige stadjer te kunnen aanhouden. De man bedreigde bij een school aan de Petrus Driessenstraat leerlingen van de school met een breekijzer. Toen agenten bij de school kwamen begon hij ook de politiemensen te bedreigen en sloeg hij met het breekijzer in hun richting. De man wist steeds aan de agenten te ontkomen. Meerdere keren moesten agenten de man met pepperspray bewerken. Uiteindelijk kon de 50-jarige stadjer op het Eyssnoniusplein worden overmeesterd, omdat hij door de pepper was bedwelmd. Diverse leerlingen van de school zijn door de man bedreigd. De politie probeert in contact te komen met de leerlingen en verzoekt hen contact op te nemen met het bureau aan de Korreweg. De man is ingesloten.

Groningen: ontmanteling van kwekerij
De politie heeft maandagmiddag een grote wietkwekerij aan de Duinkerkenstraat ontmanteld. De politie was getipt dat bij een loods aan de Duinkerkenstraat een sterke wietgeur hing. Bij onderzoek bleek in een afgeschermd deel van de loods een grote kwekerij aanwezig te zijn. De plantjes, ruim 3000 in aantal, waren inmiddels geoogst. Alleen de overgebleven resten stonden nog in glaswol bakken. Ook was een zeer professioneel bevloeiingssysteem met waterreservoirs in het pand aanwezig. In drie vrachtautos van de Milieudienst moesten de reservoirs, ruim honderd lampen en voedingsmiddelen en plantenresten worden afgevoerd ter vernietiging. Er werden geen aanhoudingen verricht.

Groningen: stadjer aangehouden voor bedreiging buurvrouw Een 63-jarige stadjer is maandagochtend aangehouden. De man bedreigde gedurende lange tijd zijn buurvrouw, die aangifte deed bij de politie. De verdachte is voor het verdere onderzoek ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.