Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.30 uur
Autoinbrekers aangehouden

ZEIST- Op maandagavond werden twee mannen in de leeftijd van 17 en 24-jaar afkomstig uit Kampen en Doorn, aangehouden op de carpoolplaats gelegen aan de Boulevard.

Surveillerende agenten reden over de carpoolplaats en zagen dat bij verschillende autos (3 stuks) de ruiten waren vernield. De 24-jarige man werd aangetroffen in een auto met een ingeslagen ruit. Deze man werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat er nog een andere dader moest zijn. Na een korte zoektocht kon ook de 17-jarige man worden aangehouden. Beiden werden ingesloten voor verhoor.

Fietser ernstig gewond

ZEIST- Op maandagmiddag ontstond er omstreeks tien voor vier een aanrijding waarbij een 82-fietser uit Zeist ernstig gewond raakte.

Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Zeist reed over de Steijnlaan en wilde afslaan bij de kruising Steijnlaan-Antonlaan. Vermoedelijk zag hij de 82- jarige fietser, die in dezelfde richting over de Steijnlaan reed, over het hoofd. De fietser kwam onder de wielen van de vrachtwagen terecht en raakte hierdoor ernstig gewond aan zijn benen. De man werd vervoerd naar het UMC ziekenhuis.

Snelheidscontrole

BUNNIK- Op de Achterdijk werd maandagmiddag tussen drie en vijf uur een snelheidscontrole plaats op de Achterdijk in Bunnik. In totaal reden 23 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 kilometer per uur.