PERSBERICHT

Symbol komt met Wi-Fi draadloze Compact Flash netwerkkaart voor PDA's

Nieuwe technologie beschermt gegevens en waarborgt ononderbroken netwerkcontact.

Varsseveld, mei 2001 - Symbol Technologies introduceert een Wi-Fi draadloze netwerkkaart voor Personal Digital Assistants (PDA's). Deze eerste miniatuur draadloze netwerkkaart is uitgevoerd op Compact Flash (CF) formaat en kan direct worden geplaatst in het CF-slot dat oorspronkelijk is bedoeld voor geheugenuitbreiding.

De Spectrum24 High Rate Compact Flash LAN-adapter is speciaal ontwik-keld voor mobiele gebruikers met beperkte batterij capaciteit. De nieuwste draadloze LAN 'firmware' zorgt voor een optimale beveiliging van de gegevensoverdracht en past de transmissiesnelheid optimaal aan de beschikbaarheid van het netwerk aan.

De Spectrum24 Compact Flash LAN-adapter is geschikt voor PDA's met de besturingssystemen Windows CE en Pocket PC, waaronder de Casio CASSIOPEIA, Compaq iPAQ en de HP Jornada. Op korte termijn wordt de firmware uitgebreid met ondersteuning voor Palm OS.

Naast een snel toenemend aantal kantoren beschikken ook steeds meer universiteiten, hotels, luchthavens en zelfs woonhuizen over een draadloos netwerk. Dat geeft niet alleen toegang tot lokale informatie, maar ook tot externe netwerken zoals internet. Met de Sybol Spectrum24 Compact Flash LAN-adapter komen deze faciliteiten ook op zakcomputers beschikbaar.

De markt
Recente rapporten van het onderzoeksbureau IDC - zoals "Unwiring the Network" en "The Battle at Hand" - wijzen uit dat de markt voor draadloze netwerken op basis van de IEEE 802.11b (Wi-Fi) standaard snel groeit. IDC voorspelt dat de internationale markt voor producten daarvoor de komende jaren met gemiddeld 41 procent zal stijgen. Dat betekent dat er al in 2005 bijna 22 miljoen van deze producten zullen worden verkocht. Hetzelfde bureau schat de marktgroei voor 'Personal Companions' en andere apparatuur met Wi-Fi-technologie op ruim 38 procent per jaar tot 33,6 miljoen units in 2004.

De techniek
De Symbol Spectrum24 High Rate Compact Flash netwerkadapter is ontwikkeld conform de internationale Wi-Fi (IEEE 802.11b) standaard voor draadloze netwerken en beschikt over een geavanceerd energiebeheersysteem. De maximale communicatiesnelheid van 11 Mb/s wordt afhankelijk van het actuele netwerkverkeer dynamisch teruggebracht tot 5,5 Mb/s, 2 Mb/s of 1 Mb/s.

De adapter is vanaf deze zomer beschikbaar in twee uitvoeringen. De Compact Flash kaart met geïntegreerde antenne kan direct in een Type I CF uitbreidingsslot worden geplaatst. De uitvoering met externe antenne is vooral geschikt voor 'embedded' toepassing in netwerkapparatuur met uiteenlopende functionaliteiten.

Symbol
Symbol Technologies Inc. is toonaangevend leverancier van mobiele datamanagementsystemen. De oplossingen zijn gebaseerd op draadloze LAN-technologie voor gegevenstransmissie, gerichte mobiele computertoepassingen en het verzamelen en vastleggen van gegevens met barcodesystemen. Op dit moment worden er zo'n 10 miljoen Symbol barcodescanners en mobiele computers gebruikt in draadloze netwerken over de hele wereld. De oplossingen vinden toepassing in de transport en logistiek, in productiebedrijven, bij overheden en in het onderwijs en de gezondheidszorg. Symbol heeft zijn internationale hoofdkantoor in Holtsville, een voorstad van New York. De ruim 300 systemen van Symbol die in Nederland operationeel zijn, worden ondersteund vanuit vestigingen in Varsseveld en Utrecht.

Voor meer informatie:
Symbol Technologies Nederland b.v.
Arjen Vriens, manager marketing & sales support
telefoon: 0315-271700
e-mail: arjen.vriens@nl.symbol.com