Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 15-05-2001 Persbericht District Heerlen
Persbericht

Heerlen

Heerlen; kassa uit kapperszaak gestolen
Een tot nu toe onbekende man heeft in de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.15 uur ingebroken in een kapperszaak aan de Weltertuijnstraat in Heerlen. Met een steen vernielde de man de ruit van de toegangsdeur, waarna hij er met de kassa die op de toonbank stond vandoor ging. In de kassa bevond zich een gering geldbedrag. Omwonenden zagen de dader op een fiets wegrijden.

Heerlen; zwerver gebeten door politiehond
In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02.30 uur raakte een 41-jarige zwerver gewond toen hij door een politiehond in zijn linkerbeen werd gebeten. Het slachtofer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. De hond werd ingezet in verband met een speurtocht naar de dader van een inbraak in een kapperszaak aan de Weltertuijnstraat (bericht hierboven). Het zoeken concentreerde zich met name op een plantsoen aan de Oude Lindestraat dat door de mogelijke verdachte zou zijn ingereden. Nadat de speurhondgeleider eerst enkele malen riep dat men tevoorschijn moest komen, liet hij de hond zijn werk doen. Hierbij trof de hond in een prieeltje twee mannen aan, waarbij een van hen vermoedelijk een verkeerde beweging naar de hond maakte, met als gevolg dat de hond de man beet. Onderzoek wees uit dat beide mannen niets met de bewuste inbraak hadden te maken. Ze wilden daar enkel de nacht doorbrengen.

Wijnandsrade; fietser gedood door bliksem
Maandagmiddag omstreeks 16.10 uur, werd een 19-jarige inwoner uit Nuth gedood, toen hij met zijn fiets op de Esschenweg in Wijnandsrade door bliksem werd getroffen. Hulp die snel geboden werd, mocht niet meer baten, het slachtoffer was op slag dood.

Schimmert; Gewonde bij gasontploffing
Maandagmorgen omstreeks 11.10 uur raakte een 24-jarige inwoner uit Sittard tijdens werkzaamheden op de Langstraat in Schimmert gewond toen er een ontploffing plaatsvond na een lek van een gasleiding. Het slachtoffer werd met brandwonden aan beide armen en gezicht over gebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk werd de gasleiding tijdens werkzaamheden stuk getrokken. De brand die ten gevolge van de ontploffing ontstond werd na circa drie uur bedwongen. Door de brand ontstond hitte- en waterschade aan een nabijgelegen woonhuis.

(A.J.M. Boosten, Bureau Voorlichting & PR. tel 045 - 4003050)