Gemeente Hoorn

Nieuws

PRINS BERNHARD CULTUURFONDS KENT NOG EENS 27.000 TOE In aanvulling op de vorig jaar verleende subsidies aan culturele instellingen in Hoorn kent het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland (voorheen Anjerfonds) 27.000,- toe. Eind vorig jaar was al 77.600,- aan subsidies verleend.

Het hoogste bedrag ( 12.000,-) gaat naar de Stichting Nederlandse Kaap-Hoornvaarders. De stichting gebruikt het voor de aanschaf van kasten. Stichting De Blauwe Schuit krijgt 5.000,- voor de aanschaf van audiovisuele apparatuur. Stichting Koepelkerk en het Westfries Mozartkoor kunnen elk 3.000,- tegemoet zien. Koepelkerk wendt dit aan voor de publicatie Orgels in Hoorn voorheen en nu en het Mozartkoor besteedt het voor een jubileumconcert.
Stichting Behoud Hervormde Kerk Zwaag mag zich verheugen op een bijdrage van 2.500,-. Het bedrag komt ten goede aan de reparatie van stoelen. Toneelvereniging De Vriendenkring uit Zwaag ten slotte krijgt een subsidie van 1.500,-, voor de huur van kleding en aanpassing van een decor.