Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Benoeming twee nieuwe directeuren bij Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK)

Het ministerie van BZK heeft vandaag bekend gemaakt dat de heer H.J. (Herman) Schartman als directeur Grote Stedenbeleid en Interbestuurlijke Betrekkingen (GSIB) en de heer G. (Guus) Rutgers als directeur Basisgegevens Persoonsregistratie (BPR) medio augustus in dienst treden bij BZK.

Herman Schartman (37 jaar) is na zijn studie Bestuurskunde aan de Universiteit van Twente eerst werkzaam geweest als wetenschappelijk medewerker bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Sinds 1988 heeft hij diverse functies vervuld bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Op dit moment is hij directeur Innovatie en omgeving bij het DG Personenvervoer.

Guus Rutgers (54 jaar) heeft politieke wetenschappen gestudeerd en is in 1973 zijn loopbaan begonnen bij het toenmalige ministerie van Cultuur, Recreatie en Maatschappelijk Werk. In 1976 stapte hij over naar het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, waar hij sedertdien verschillende functies heeft vervuld. Op dit moment is hij directeur Personeel en Organisatie.