KNWV

DATUM: 15-5-2001

WedstijdSport: Zeilen - Henk Gemser stapt aan boord bij het KNWV



Henk Gemser stapt aan boord bij het KNWV

Het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond en de voormalige
schaatscoach Henk Gemser gaan met elkaar in zee. Gemser (60) is met ingang van 12 mei 2001 technisch directeur van het KNWV voorlopig voor de periode van een jaar. Indien de samenwerking goed bevalt wordt, na evaluatie, de samenwerking gecontinueerd voor een periode van drie tot vier jaar.

In de functie van technisch directeur gaat de in Friesland wonende Gemser zich vooral richten op het beleid rondom de topsport en het coördineren van de topsportactiviteiten. Het zeilen zelf is hem niet vreemd. Hij is al jaren een enthousiast zeiler en is zowel op
zeewaardige jachten te vinden als in eenmansboten.

Het KNWV is blij met de beslissing van Gemser om voor de zeilsport te komen werken. Op het gebied van topsport brengt deze man veel
ervaring, kennis en kunde mee. Daarnaast kan de zeilsport profiteren van de ontwikkeling binnen de schaatssport, die Gemser de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Daar kunnen we alleen maar baat bij hebben, aldus Jan Kossen, directeur KNWV.

Henk Gemser zelf zal nader ingaan op zijn functioneren als technisch directeur bij het KNWV op de persbijeenkomst over de SPA Regatta die op dinsdag 22 mei plaatsvindt om 15.00 uur op het Internationaal Zeilcentrum in Medemblik.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl