Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Dinsdagmiddag 15 mei 2001
16:19 dinsdag 15 mei 2001

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

AANHOUDING NA BEDREIGING
Hooghalen
Dinsdagmorgen is op het terrein van het AZC een 24-jarige bewoner van dit centrum aangehouden, nadat hij met een mes een van de begeleiders had bedreigd. De man ging volledig door het lint, mede door gebruik van alcohol. Daarbij bedreigde hij de inmiddels ter plaatse verschenen politie met een kapotgeslagen bierfles. Om hem te kunnen aanhouden is pepperspray gebruikt. Daarna kon hij worden overgebracht, en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

EXAMENSTUNT?
Assen
Dinsdagmorgen meldde een automobilist bij de politie dat hij op de Torenlaan door een groep van 50 a 60 jongeren tot stoppen was gedwongen. Daarbij waren enkele jongeren die met een pistool zwaaiden. De man voelde zich nogal bedreigd. De politie trof even later ter plekke een grote groep jongeren aan, waarvan drie jongens in het bezit waren van een neppistool. Omdat het verboden is om met een voor afdreiging geschikt voorwerp op de openbare weg te zijn, zijn de drie aangehouden. De neppistolen zijn in beslag genomen. De jongeren meldden dat het een examenstunt betrof. Tegen de drie jongens met een neppistool, 15, 16 en 17 jaar en afkomstig uit Assen, wordt in overleg met Justitie proces-verbaal opgemaakt.

DRIE MANNEN AANGEHOUDEN MET GESTOLEN AUTO
Westerbork
Dinsdagmorgen trof de politie op de Orvelterstraat een blauwe Volvo aan, waar drie mannen in lagen te slapen. Bij controle bleek de auto enkele weken geleden in Noord Holland te zijn gestolen. De drie slapers werden wakker gemaakt en aangehouden. Het gaat om drie mannen van Roemeense afkomst, zonder vast adres in Nederland. Ze worden nog nader verhoord.

AUTO-INBRAKEN
Roden
Maandagnacht zijn 8 autos opengebroken in de Oudgenoegstraat (2x), Wethouder Deodatusplein, Bakkerstraat, Aukemastraat (2x), Vredelaan, en Vrijheidslaan. In sommige gevallen werd een portierslot geforceerd, in andere gevallen sneuvelde een zijruit. De buit bestond uit een laptop, een aantal autoradios, een aantal cds en een GSM-telefoon. Vries
In dezelfde nacht zijn 3 autos opengebroken, aan de Blauwpotskamp, de Dingspil, en de Tipkampen. Hier waren in alle gevallen de portiersloten geforceerd, en de radio weggenomen.

WINKELDIEFSTAL
Zuidlaren
Dinsdagmorgen is een 62-jarige man uit deze plaats betrapt bij de diefstal van een pakje shag in een supermarkt aan de Stationsweg. Dit kostte de man een boete van 250 gulden.
Hoogeveen
Dinsdagmiddag werd een 14-jarig meisje uit Zuidwolde betrapt op de diefstal van een armband in een winkel in de Hoofdstraat. Ze is doorverwezen naar HALT.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe