PERSBERICHT

Dimension Data boekt forse groei over eerste halfjaar

Barneveld, 15 mei 2001 - Dimension Data Holdings plc., een van 's werelds grootste leveranciers van netwerkdiensten en i-Commerce oplossingen, heeft de eerste helft van het lopende financiële boekjaar zeer gunstig afgesloten. De omzet over de periode oktober 2000 tot en met 31 maart 2001 kwam uit op $ 1.225,2 miljoen, dat is 50% meer dan de $ 814,9 miljoen over de eerste helft van het boekjaar 2000. Het bedrijfsresultaat voor afschrijving van goodwill steeg over dezelfde periode met 40% en kwam uit op $ 122 miljoen, tegenover $ 86,9 miljoen het jaar ervoor. De winst per aandeel van 8,4 dollarcent betekent een stijging van 29% ten opzichte van 2000 (6,5 dollarcent).

Van de omzetgroei was 34% autonoom en dit weerspiegelt onder andere het toegenomen marktaandeel van de netwerkservices-divisie. De overige omzetgroei is een direct gevolg van verschillende acquisities, waaronder die van Timebridge, Netpartner en Linx Holdings. Van de winststijging was 28% autonoom. De winst uit kernactiviteiten voor afschrijving van goodwill steeg 68% en kwam uit op $ 159,6 miljoen (1e helft 2000: $ 95,1miljoen). De toename van de cashflow uit normale bedrijfsvoering bedroeg $ 43 miljoen (1e helft 2000: $ 51,4 miljoen).

'Nieuwe stijl'
Gedurende de afgelopen zes maanden is tevens vooruitgang geboekt waar het gaat om de nieuwe koers richting een systeem integrator 'nieuwe stijl', dat wil zeggen zonder scheiding tussen connectiviteit en e-business integratie. Ook een duidelijkere positionering en een duidelijker merkbeeld heeft veel nieuwe klanten aangetrokken. En dat is, zo laat bestuursvoorzitter Jeremy Ord weten, zeker tegen de achtergrond van een afzwakkende wereldeconomie een prima resultaat.

Dimension Data Nederland
Dimension Data Nederland BV in Barneveld is één van de grootste gespecialiseerde, onafhankelijke netwerkintegratie-bedrijven in Nederland. De organisatie kenmerkt zich door haar snelheid, korte lijnen en flexibiliteit die voortvloeien uit de professionele ISO 9001 gecertificeerde bedrijfsvoering. Naast een eigen serviceorganisatie met 7x24 uur ondersteuning, eigen onderdelenvoorraad, helpdesk op expertniveau en eigen staging-faciliteiten zijn de volgende specialisatiegebieden ingevuld: netwerkmigraties, security-oplossingen, netwerkmanagement, SNA/IP- koppelingen en netwerktrainingen. Naast diepgaande en in de praktijk aangetoonde kennis en ervaring op het gebied van backbone-infrastructuren, heeft Dimension Data een uitgebreid partnership met leidende fabrikanten zoals Cisco Systems, Nortel Networks, RSA Security en HP.

Internationaal
Dimension Data Holdings plc. is toonaangevend en wereldwijd opererend leverancier van netwerkdiensten en i-Commerce oplossingen en richt zich met haar dienstverlening primair op het realiseren van een effectieve communicatie en bedrijfsvoering van organisaties die actief zijn op internet, zoals service providers o.g.v. telecommunicatie en 'new economy'-bedrijven. Dimension Data is genoteerd aan de beurs van Londen, waar het deel uitmaakt van de FTSE 100-index, en is actief in meer dan dertig landen verdeeld over zes continenten. De afgelopen drie jaar nam de omzet met 73% toe en steeg de winst per aandeel met 36%. Voor meer informatie kunt u terecht op www.didata.com.