Betuweroute Internet site

Betuweroute vertegenwoordigd op Transport en Logistic 10 Mei 2001

Betuweroute een goed begin

De Projectorganisatie Betuweroute is uitgebreid vertegenwoordigd op de beurs Transport en Logistic. Deze vindt plaats van 15 t/m 19 mei in München en wordt in de Europese logistieke kringen gezien als hét trefpunt voor de logistieke sector. De Projectorganisatie Betuweroute geeft niet alleen in het Holland Paviljoen van de beurs acte de présence, maar organiseert tevens een lunch-info-meeting waarin de Betuweroute en haar achterlandverbindingen centraal staan. Als grootste aan- , af- en doorvoerland zal Duitsland in 2005 te maken krijgen met de goederenstroom die via de Betuweroute het land in- en uit gaat.

De Projectorganisatie Betuweroute organiseert in het kader van bovenstaande gedachte een lunch-info-meeting met als thema: Güterschnelltransport auf der Schiene- eine Aufgabe für Europa. Die Betuweroute der richtige Beginn. Tijdens deze meeting zullen zowel een Duitse als een Nederlandse spreker uit de Ministeries van Transport/Verkeer en Waterstaat ingaan op dit thema. De deelnemers aan deze informatieve lunch zijn genodigden uit de Duitse logistieke wereld.

De Betuweroute presenteert zich niet alleen tijdens bovenstaande meeting, maar ook op de beurs zelf. Het project is vertegenwoordigd in het Holland Paviljoen in Hal 6, schuin tegenover de haven van Rotterdam. Op de stand wordt een toelichting gegeven op de onderwerpen 25 kV, het beveiligingssysteem ERTMS en het boren van tunnels. Inspelend op de actualiteit - de aanbesteding van de bovenbouw - is een overzicht opgenomen van de 5 grootste kunstwerken van de Betuweroute en de aannemerscombinaties die hieraan werken. Op een plasmascherm worden actuele beelden van de Betuweroute in uitvoering getoond, zodat het voor iedere beursbezoeker duidelijk zichtbaar is dat er volop aan de Betuweroute wordt gewerkt.

De Betuweroute is de toekomstige goederenspoorlijn die van de Rotterdamse haven naar de Duitse grens voorbij Zevenaar loopt. Deze 160 kilometer lange goederenspoorlijn zal in 2005 in gebruik worden genomen.