Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 15 mei 2001 Persbericht 2001/30

Hoogezand-Sappemeer pakt huisvesting basisscholen aan

In een Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs Hoogezand-Sappemeer zijn de resultaten neergelegd van een onderzoek naar de huisvestingssituatie van de 19 basisscholen in de gemeente Hoogezand-Sappemeer. In het plan worden uitbreidingen, verbouwingen en functionele verbeteringen voorgesteld die in totaal 7.606.000,- zullen kosten.

De verbeteringen vloeien voort uit prognoses van het aantal leerlingen, de vraag vanuit de scholen en ontwikkelingen om kinderopvang en peuterspeelzalen te betrekken bij het basisonderwijs. Verder zijn de bevindingen van architectenbureau Van Overbeek Tromp BV uit Joure, die het onderzoek uitvoerde, verwerkt in de rapportage.

In het huisvestingsplan is sprake van de volgende concrete ontwikkelingen:

Uitbreidingen van de Majellaschool, het Ruimteschip, Walstraschool, Jan Ligthartschool en t Heidemeer met een totale investering van 5.124.000,-.

Diverse aanpassingen ter verbetering van bestaande gebouwen. Kosten
1.718.000,-.


Een onderzoek naar de mogelijkheden van huisvesting van de school in Foxhol. Kosten 50.000,-

Mogelijke herhuisvesting van twee peuterspeelzaalgroepen vanuit het Hummelhonk naar resp. De Mare en t Heidemeer. Kosten 310.000,-.

Mogelijke bouw van peuterspeelzalen, gelijktijdig met de uitbreidingen in Westerbroek en Kropswolde. Kosten 404.000,-.

De investeringen kunnen worden gefinancierd uit uitkeringen uit het gemeentefonds, het huisvestingsfonds primair onderwijs, middelen van VWS en gereserveerde middelen peuterspeelzaalwerk. Aan de raad wordt voorgesteld een aantal voorbereidingskredieten en uitvoeringskredieten beschikbaar te stellen.

Sinds 1997 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de huisvesting voor primair en voortgezet onderwijs. Gemeenten kunnen hierdoor een eigen beleid voeren en rekening houden met actuele ontwikkelingen in het onderwijs, de kinderopvang en brede schoolontwikkeling en ontwikkelingen in de gemeente zelf.

(top)