Stichting Breath Bulletin

Lionsclub Erasmus overhandigt cheque aan Breath

CAPELLE AAN DEN IJSSEL John Frekenhorst overhandigt deze middag, dinsdag 15 mei, op het gemeentehuis van Capelle aan den Ijssel aan de Rivierweg 111 om 17.00 uur namens de Lionsclub Erasmus een cheque ter waarde van 20 duizend gulden aan de stichting Breath van Nico de Borst.

John Frekenhorst, voormalig directeur van de ING Bank Capelle aan den Ijssel, ontwikkelde vorig jaar het Euro-spel. Voor de opbrengst uit de verkoop zocht hij een goed doel. Via de Lionsclub Erasmus kwam hij uit bij de stichting Breath. De cheque van 20 duizend gulden is een voorschot. Het uiteindelijke bedrag dat zal worden overgemaakt, is afhankelijk van de totale verkoopcijfers van het Euro-spel. Ook deze bijdrage komt ten goede aan de bouw van het Sparta Rotterdam kinderdorp. De stichting Breath heeft het plan om in het Roemeense Constanta/Terchirghiol negen huizen te bouwen die elk onderdak gaan bieden aan acht met HIV besmette weeskinderen. Daarnaast wordt het complex voorzien van een informatiecentrum over aids en HIV. Belangrijkste doel van het Sparta Rotterdam kinderdorp is om weeskinderen een menswaardig onderdak te bieden en in het dorp zorg te dragen voor alle eerste levensbehoeftes.

De bouwgrond voor het Sparta Rotterdam kinderdorp is onlangs door de Roemeense overheid gratis ter beschikking gesteld. De kinderbescherming in Constanta zal het personeel voor de huizen gaan leveren. De totale kosten van het project bedragen 600 duizend gulden. De stichting Breath heeft door diverse acties inmiddels 145 duizend gulden op de rekening staan. Nico de Borst hoopt daar komende zondag met de 65 kilometer lange loop van Rotterdam naar Breda weer 60 duizend gulden extra aan toe te kunnen voegen.

Leen van der Brink, eveneens lid van de Lionsclub Erasmus, zal de 65 kilometer tussen Rotterdam en Breda zondag eveneens lopend afleggen. Gesteund door bedrijven en instelling zal hij na het volbrengen van de tocht 8000 gulden overmaken aan de stichting Breath.