Plantaardig praktijkonderzoek treedt toe tot Wageningen UR

Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. opgericht

Op dinsdag 15 mei fuseren alle 15 stichtingen voor plantaardig praktijkonderzoek met de Stichting DLO. Op dezelfde dag wordt Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. opgericht. Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. is dan een werkmaatschappij van de DLO Holding.

De fusie van de stichtingen met de Stichting DLO is een uitvloeisel van de keuze om het praktijkonderzoek te integreren in Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Wageningen UR is een samenwerkingsverband tussen DLO en de Wageningen Universiteit.

Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. integreert kennis tot direct toepasbare oplossingen voor groene ketens. Het onderzoek richt zich op duurzame bedrijfssystemen, kwaliteitsmanagement in de keten, teeltsturing, plantgezondheid, efficiënte benutting van hulpbronnen en multifunctioneel grondgebruik.
Met een positie tussen praktijk en wetenschap beschikt Praktijkonderzoek Plant & Omgeving over kennis voor de keten als geheel en voor de individuele schakels.

Praktijkonderzoek Plant & Omgeving B.V. komt voort uit de volgende 15 stichtingen:

Stichting Proefstation voor de Boomkwekerij
Stichting Praktijkonderzoek voor de Boomteelt
Stichting Proefstation voor de Fruitteelt
Stichting Fruitteeltpraktijkonderzoek
Stichting PAV
Stichting PAV Noordwest-Centraal
Stichting PAV Noord en Noord-Oost Nederland
Stichting PAV Zuid-Oost Nederland
Stichting PAV Zuidwest
Stichting Laboratorium voor Bloembollenonderzoek
Stichting Praktijkonderzoek voor Bloembollen en Bolbloemen Stichting Proefstation voor Bloemisterij en Glasgroente Stichting Praktijkonderzoek Bloemisterij en Glasgroente Stichting Proefstation voor de Champignoncultuur
Stichting Landelijk Proefbedrijf Insectenbestuiving en Bijenhouderij Ambrosiushoeve
Als gevolg van de fusie zijn de stichtingen per 15 mei opgehouden te bestaan.