Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


dinsdag 15 mei 2001

* update: 12.22 uur

** update: 13.58 uur

KAMERVERGADERING (vai draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 15 mei om 14.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering herdenkt de Tweede Kamer het overlijden van Kamerlid, mevrouw K. Eisses-Timmerman van de CDA-fractie. Tevens herdenkt de Kamer het overlijden van voormalig Kamerlid de heer B.W. Biesheuvel.

Hierna heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. *Hierbij komt de volgende vraag aan de orde (onder voorbehoud):
-van de heer Vendrik (GroenLinks) aan minister Zalm en staatssecretaris Bos (beiden Fiancien) over het pleidooi van de laatstgenoemde om de Zalmnorm op de helling te zetten in de volgende kabinetsperiode.

Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

De Kamer heropent hierna het debat over het behoud van rechten van werknemers bij overgang van ondernemingen of vestigingen of onderdelen van vestigingen (wijziging richtlijn Europese Unie).

Vervolgens debatteert de Kamer over een wijziging van de telecommunicatiewet. De wijziging heeft betrekking op het bevorderen van een betere benutting van de ruimte en laat de gebruikers van frequentieruimte een keuze maken tussen frequentieruimte en alternatieve infrastructuren (alleen de eerste termijn van de kant van de Kamer).

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken en de ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken) en Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) over:

- het Nederlands beleid ten aanzien van de Grote Merenregio in Afrika (Zaïre, Rwanda en Burundi);

- de Nederlandse hulprelatie met Zambia, Rwanda, Ethiopië en Eritrea;

- het advies van de Adviescommissie Internationale Vraagstukken (AVI) over Afrika;

- de uitkomst ven het vervolg van de Stockholm-conferentie inzake de orkaan Mitch (Midden-Amerika van eind oktober en begin november 1998), (dit overleg had plaats op dinsdag 10 april jongstleden).
Dit overleg gaat vandaag niet door.

Ten slotte rondt de Kamer het debat af over een wijziging van de telecommunicatiewet. De wijziging heeft betrekking op het bevorderen van een betere benutting van de ruimte en laat de gebruikers van frequentieruimte een keuze maken tussen frequentieruimte en alternatieve infrastructuren (voortzetting, te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Verkeer en Waterstaat: 16.00 tot ca. 18.00 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over veerdiensten.

Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Financiën en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 16.00 tot ca. 19.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister De Vries (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) en de staatssecretarissen Bos (Financiën) en Adelmund (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over verschillende onderwerpen die onder meer betrekking hebben op:

-de verdeling van middelen uit het gemeentefonds in verband met de onderwijshuisvesting;

-het leerlingenvervoer;

-het toezicht op en de financiële middelen van gemeenten en provincies.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 17.30 tot ca. 19.30 uur Troelstrazaal

Agenda: algemeen overleg met minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de problematiek rond mond- en klauwzeer.

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 13.45 uur Klompézaal

Agenda: procedure.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Economische Zaken: 16.30 uur Aletta Jacobszaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.30 uur - Klompézaal
Agenda: procedure.

Europese Zaken: 16.30 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: procedure.

Nederlands-Antilliaanse en Arubaanse Zaken: 17.00 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: procedure.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 17.00 tot ca. 18.00 uur Tilanuskamer

Agenda: gesprek met een delegatie van de onderwijsraad.
Tijdelijke Commissie Biotechnologie: 18.00 uur Suze Groenewegzaal

AANBIEDINGEN

De voorzitter van de vaste Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport neemt vanaf 13.30 uur een petitie in ontvangst uit handen van een delegatie van cliëntenorganisaties in de psychiatrische ziekenhuizen. De petitie heeft betrekking op het voorstel om de Wet Bijzondere Opnemingen in Psychiatrische Ziekenhuizen (BOPZ) te wijzigen met een voorwaardelijke rechterlijke macht(hal Plein 2).

De voorzitter van de vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen neemt vanaf 13.45 uur een petitie in ontvangst uit handen van ouders die zich inzetten voor een betere bekostiging van het openbaar primair onderwijs (hal Plein 2).

VOORZITTER

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Jeltje van Nieuwenhoven, en de vaste Commissie voor Nederlandse-Antilliaanse en Arubaanse Zaken, ontvangen vanaf 12.15 uur een delegatie uit de Nederlandse Antillen en Aruba. Het bezoek staat onder meer in het teken van de verslavingszorg, de financieel economische situatie en het beleid inzake synthetische drugs.

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Jeltje van Nieuwenhoven, heropent om 17.00 uur de gerenoveerde Stadhouderskamer van de Tweede Kamer.

WERKBEZOEK

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken brengen tot en met 20 mei een bezoek aan Brussel in verband met de 3e VN Conferentie inzake Minst Ontwikkelde Landen. Aan dit bezoek nemen deel: Molenaar (PvdA), Verburg (CDA) en Van t Riet (D66).