PERSBERICHT - 25 APRIL 2001

Nieuw: Asperge MiniCruises DFDS Seaways

DFDS Seaways, de ferrymaatschappij tussen IJmuiden en Newcastle, introduceert dit jaar tussen 15 mei en 21 juni voor het eerst culinaire Asperge MiniCruises. Tijdens de driedaagse reis kan een keuze worden gemaakt uit onbeperkt asperges eten op klassieke wijze of een uitgebreid 3-gangenmenu. Zelfs in het nagerecht zijn asperges verwerkt, gecombineerd met meloensalade, aardbeien en gember...

Tove Arndsen is chefkok bij DFDS Seaways. Hij zegt over de Asperge MiniCruise: "Wij bieden voor elk wat wils. Kiest de passagier voor het driegangenmenu, dan staat hem een culinair verrassingsdiner te wachten, waarbij in alle gerechten asperges zijn verwerkt. Zèlfs in het nagerecht".

"Het onbeperkt asperges eten is ideaal voor liefhebbers van asperges op klassieke wijze. Het diner begint met een romige aspergesoep. Vervolgens kunnen de gasten ongelimiteerd genieten van asperges volgens het bekende recept; met gekookte eieren, Bearnaise- of botersaus, ham en gekookte nieuwe aardappelen".

Programma
De Asperge MiniCruise vertrekt om 18.00 uur vanuit IJmuiden. Na aankomst in Newcastle, de volgende morgen om 9.00 uur, reizen de asperge-liefhebbers per bus naar het Victoriaanse Newcastle, dé winkelstad van Noord-Engeland, om daar de dag door te brengen en wellicht asperges op z'n Brits te proeven tijdens een publunch. Om 17.30 uur dezelfde dag vertrekt het schip weer richting IJmuiden, waar het de volgende ochtend om 09.30 uur arriveert.

Bij de prijs van Dfl. 179,- per persoon zijn een scheepspassage IJmuiden- Newcastle v.v. in een 4-persoons binnenhut met douche en toilet of een 2-persoons hut zonder faciliteiten, trein- en busvervoer in Nederland, een asperge-diner op de heen- of terugreis, busvervoer vanaf de terminal in Newcastle naar het centrum v.v. en uitvoerige reisdocumentatie inbegrepen. Gïnteresseerden kunnen voor meer informatie en reserveringen bellen met DFDS Seaways via 0255-53 45 46 of surfen naar www.dfdsseaways.nl.