NOS





Vraaggesprek met prins Constantijn en Laurentien Brinkhorst
12-05-01

Op donderdag 17 mei trouwt Prins Constantijn, de jongste zoon van Koningin Beatrix en Prins Claus, met Laurentien Brinkhorst. Twee dagen later, op zaterdag 19 mei, wordt dit huwelijk kerkelijk bevestigd.

Aan de vooravond van deze koninklijke bruiloft zendt NOS Actueel op dinsdag 15 mei (Nederland 2, 21.21-21.58 uur) een interview uit met het bruidspaar. Maartje van Weegen, verslaggever Koninklijk Huis, ontmoette hiervoor Constantijn en Laurentien in de tuin van paleis Huis ten Bosch.

Een breed scala aan gespreksonderwerpen passeert de revue. Zo spreekt men over de voorbereidingen op het huwelijk, over de betekenis van de kerkelijke verbintenis en over de plannen voor de toekomst.

Daarnaast gaat Prins Constantijn in op de rol die hij en zijn bruid eventueel binnen het Koninklijk Huis zouden kunnen vervullen. Laurentien licht de band toe tussen haar en Máxima Zorreguieta.

Het interview wordt aangevuld met fotos en videobeelden uit de jeugd van Constantijn en Laurentien, uit hun studietijd en van hun recente optredens in het openbaar.

De beelden van het interview met Constantijn en Laurentien zijn vanaf 22.00 uur via www.nos.nl te bekijken. Deze blijven beschikbaar tot woensdag 16 mei 24.00 uur.