PERSBERICHT - 15 MEI 2001

Toeristische informatie over Zweden

Rondreizen in Zweden

Twee van de drie Nederlandse vakantiegangers die naar Zweden reizen maken een rondreis. Zeker 90% kiest voor de eigen auto en 60% verblijft op campings. Naast de campings zijn vooral de stuga's populair. Veel Zwedenreizigers regelen hun vakantie zelf. Veelal schakelt men wel de hulp in van Zweden Informatie Centrum voor de aanvraag van brochures en de campinggids en met het verzoek om tips en suggesties voor een rondreis. Hierdoor is het idee ontstaan een brochure samen te stellen met voorstellen voor rondreizen.

In de zojuist verschenen brochure "Ontdek Zweden" zijn 12 rondreizen uitgestippeld die door heel Zweden voeren: van het liefelijke Skåne tot aan het ruige berggebied van Noord-Zweden. De routes variëren van een paar dagen rondom Malmö in 360 km tot een grote tour van het Siljan-meer naar Kiruna in Lapland met 1500 km aan stille wegen voor de boeg. Elke rondreis heeft een eigen thema: een culinaire reis door Skåne, kastelen en landhuizen rondom het Mälarenmeer, een actieve vakantie in Dalarna en in de sporen van Nils Holgersson door Zuid- en Midden-Zweden. Wie zich liever geen zorgen maakt om de praktische planning van de reis kan terugvallen op het aanbod van reisorganisatie en rederijen. Bij elk rondreis staat een verwijzing naar de reisorganisatie(s) die de rondreis of een deel daarvan aanbieden.

Vanwege de vele tips, fietsarrangementen en dagexcursies is de brochure ook een aanrader voor mensen die een vakantiehuis in Zweden huren.

"Ontdek Zweden" kan besteld worden bij Zweden Informatie Centrum, telefoon 0900-20 25 200 (75 cpm) en www.zweden.nl

SAS biedt voordelige zomertarieven

Luchtvaartmaatschappij SAS biedt van 2 mei tot en met 2 september voordelige retourtarieven naar Zweden en andere bestemmingen in Noord-Europa. Een retour naar Stockholm kost DFL 399 (272 Euro). De belangrijkste voorwaarde voor het zomertarief is een overnachting van zaterdag op zondag tijdens het verblijf. Reservering moet uiterlijk zeven dagen voor vertrek plaatsvinden.