Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 15-05-2001 3e Persbericht van dinsdag 15 mei 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Mishandeling
Op de Poelhekkelaan is vanmiddag omstreeks 14.30 uur een 13-jarige jongen door twee Turkse jongens van ongeveer 14 en 17 jaar oud mishandeld. De jongen reed op zijn fiets in de richting van de Felix Timmermanslaan. Uit tegengestelde richting kwamen de twee daders die iets in het Turks tegen het slachtoffer riepen. Toen hij antwoordde geen Turks te verstaan draaiden ze om en dwongen het slachtoffer te stoppen waarna zij hem, zonder reden op zijn gezicht sloegen. Hierna reden de daders weg op hun fiets.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Op de kruising Beukenlaan Noord Brabantlaan - Cederlaan is vandaag een verkeerscontrole gehouden. Er werd speciaal gelet op het gebruik van de voorsorteervakken en het rode licht. 15 bestuurders kregen een proces-verbaal omdat zij door rood reden. 6 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het volgen van het verkeerde voorsorteervak.

Helmond: Eigenaresse houdt fietsendief aan.
Een 30-jarige Helmondse heeft vanmiddag om 17.35 uur, op het Altenahof, een 14-jarige Helmonder aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongeman had kort ervoor bij de vrouw een fiets weggenomen. De vrouw zag dit en greep hem in zijn kraag waarna zij hem overdroeg aan de politie. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau en na verhoor overgedragen aan zijn ouders.