Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 15 mei 2001


afdeling Bestuurscontacten
tel. 0594 - 551569
fax. 0594 - 517512
e-mail info@leek.nl

`HUIS VOOR DE SPORT GRONINGEN' TOERT DOOR PROVINCIE

Huis voor de Sport Groningen is een nieuw initiatief van de provincie Groningen, in samenwerking met 22 gemeenten, dat is ontstaan door het samenvoegen van activiteiten op het gebied van de sportondersteuning van SPRONG en de Provinciale Groninger Sportraad. Op 14 mei 2001 gaat de organisatie van start met een serie lokale bijeenkomsten. Doel van deze bijeenkomsten is om sportverenigingen, sportinstellingen, gemeenten, onderwijs en sociaal cultureel werk kennis te laten maken met de nieuwe provinciale instantie.

Functie
De functie van het Huis voor de Sport Groningen is het bieden van sportondersteuning aan verenigingen en instellingen. Het gaat hierbij om ondersteuning in brede zin, onder andere op het gebied van vrijwilligers, organisatie en sportontwikkeling. Daarnaast worden er projecten ontwikkeld gericht op het stimuleren van sportdeelname en de rol van sport als middel om de sociale binding in de maatschappij te bevorderen. De organisatie heeft eigen sportconsulenten in dienst die de provincie ingaan om de verschillende sportverenigingen en instellingen te bezoeken en ondersteunen.

Lokale bijeenkomsten
Ter gelegenheid van de start van de activiteiten van het Huis voor de Sport Groningen zal in de gemeente een lokale bijeenkomst worden gehouden. De bijeenkomst vindt plaats op maandag 28 mei in het Theehuis te Midwolde om 19.30 uur. Sportverenigingen, -instellingen en overige organisaties kunnen tijdens deze bijeenkomst informeel kennis maken met de activiteiten en de sportconsulenten van het Huis voor de Sport Groningen.

Programma
Het programma van de bijeenkomst bestaat uit een welkomstwoord door de wethouder sportzaken en een voorstelronde waarin de sportconsulenten van het Huis voor de Sport Groningen hun werkzaamheden toelichten. Verder is er een aantal stands waar informatie te verkrijgen is over verenigingsondersteuning, onder meer op het gebied van sponsoring, vrijwilligersbeleid en financiën. In de stand `projecten' krijgt u informatie over de projecten die in samenwerking met de gemeente uitgevoerd worden.



---