Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 15-05-2001

Sloot aan de Rijt in Oirschot
Het college verleent vergunning voor een sloot van 80 meter lang op een perceel aan de Rijt.

Opdracht asbestsanering Molenheide Oirschot
Een pand aan de Molenheide in Oirschot wordt gesloopt voor de nieuw te bouwen woonwijk Moorland. Onder de stallen en bestrating is asbest aangetroffen. De sloper krijgt opdracht om dit materiaal op de juiste wijze te verwijderen.

Toestemming voor detailhandel
Het college verleent in principe toestemming voor de verkoop van motoren en aanverwante zaken in een pand aan de Herder Pasmandreef op bedrijventerrein De Scheper in Oirschot. Er wordt vrijstelling verleend van het bestemmingsplan omdat het gaat om volumineuze goederen.

Parkeerplaats Dn Oirschotse Kegel
De eigenaar van Dn Oirschotse Kegel (restaurant, kegelbaan en camping) aan de Oude Grintweg vraagt medewerking voor uitbreiding van zijn parkeerplaats. Het college verleent medewerking aan vrijstelling van het bestemmingsplan.

Verwijdering telefooncellen Spoordonk en Middelbeers KPN verwijdert de telefooncellen in Spoordonk en Middelbeers in juli 2001. Vanuit deze cellen worden slechts 3 à 4 gesprekken per dag gevoerd, terwijl dit er minimaal 22 per dag moeten zijn om rendabel te zijn. De cellen aan de Sint-Jorisstraat en de Korenaar in Oirschot blijven wel staan, zodat KPN voldoet aan het uitgangspunt dat er per 5000 inwoners 1 telefooncel moet blijven.

Start verbouwing gemeentehuis
Het college heeft de projectplanning vastgesteld voor de verbouwing en uitbreiding van het Oirschotse gemeentehuis. Als alles volgens planning verloopt dan start de bouw eind van dit jaar.

Handhaving buitengebied
In het najaar start een inventarisatie van illegale bouwwerken in het buitengebied. Daarna wordt zo mogelijk actie ondernomen om illegale situaties aan te pakken.