Gemeente Maassluis

2-5-2001

Commissie ruimtelijke ordening c.a. vergadert op 15 mei

Op dinsdag 15 mei 2001 is er een openbare vergadering van de raadscommissie voor ruimtelijke ordening en stadsontwikkeling, groenvoorziening, verkeer en vervoer en civiele werken. De vergadering wordt gehouden in de Burgerzaal in het stadhuis aan de Koningshoek en begint om 20.00 uur.

Op de agenda van de vergadering staan onder andere de volgende onderwerpen:


· Verwijderen antennes
Vóór 1 januari 2002 dienen de onrechtmatig aanwezige antenne-installaties binnen de private sector en vóór 1 januari 2003 de antenne-installaties ten behoeve van de openbare diensten (politie, brandweer, ambulance) door middel van het doen uitgaan van een voorwaarschuwing te worden verwijderd. Antenne-installaties binnen de private sector, die ná 1 januari 2002 onrechtmatig aanwezig zijn, zullen door middel van het doen uitgaan van formele aanschrijvingen worden verwijderd. De rechtmatig aanwezige antenne-installaties zullen in nauw overleg met de direct-belanghebbenden overeenkomstig het nieuwe bestemmingsplan TI worden verwijderd. Indien de operationalisering van het systeem C 2000 voor de openbare diensten niet vóór 1 januari 2003 is gerealiseerd zal in nauw overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de openbare diensten ten behoeve van de onrechtmatig en rechtmatig aanwezige antenne-installaties een nieuwe reële termijn worden gesteld.
· Inspraak verhuizing sportverenigingen In verband met het realiseren van het nieuwe sportcomplex van AVW, VTM en Allez Tirer aan de Dr. A. Schweitzerdreef dient voorafgaand aan het starten van de procedure ex artikel 19, lid 1, van de WRO en het nemen van een voorbereidingsbesluit hiertoe door de raad, de inspraak op grond van de gemeentelijke inspraakverordening te worden gevoerd.

· Vragen n.a.v. het bouwproject Korhoenstraat
· Herinrichting Markt
Aan diverse stedebouwkundigen en landschapsarchitecten is verzocht om een offerte uit te brengen voor de herinrichting van de Markt. Op basis van de uitgebrachte offertes en gesprekken met diverse bureaus besluit het college de opdracht te verlenen aan OKRA Landschapsarchitecten.

· Bloemenbuurt
Boele & Van Eesteren heeft een plan voor de bouw van 75 woningen (3 x 25 appartementen) aan de Oleanderstraat (Bloemenbuurt) ingediend. Omdat de plannen in strijd zijn met het vigerende bestemmingsplan, moet een vrijstellingsprocedure worden gevolgd. Voorafgaand hieraan moet op het beleidsvoornemen inspraak worden gegeven. Het college stelt de commissie Ruimtelijke Ordening voor hierbij voor een lichte vorm van inspraak te kiezen.
· Spoorwegovergang Govert van Wijnkade In het kader van de verplaatsing van de spoorwegovergang Govert van Wijnkade moet een voorbereidingsbesluit worden genomen, een procedure artikel 19a WRO worden gestart, de bevoegdheid tot het verlenen van vrijstelling ex artikel 19, lid 1 van dezelfde wet aan het college worden gedelegeerd en moet de bestaande overgang aan het openbaar verkeer worden onttrokken. Het college adviseert de hiertoe strekkende voorstellen aan de raad te doen en tevens de procedure ter onttrekking van de overgang te starten.
· Sportverenigingen
In verband met het realiseren van de nieuwe sportaccommodatie voor AVW, Allez Tirer en VTM aan de Dr. A. Schweitzerdreef moet een voorbereidingsbesluit worden genomen, een procedure ex artikel 19, lid 1, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening worden gestart en de bevoegdheid tot het verlenen van vrijstelling ex artikel 19 lid 1 van dezelfde wet aan het college worden gedelegeerd. Het college adviseert de hiertoe strekkende voorstellen aan de raad te doen.

Inzage, inspreken en vragenhalfuur
De bij de agenda van de commissievergadering behorende vergaderstukken zijn voor belangstellenden in te zien in de speciale publieksmap in het informatiecentrum in de hal van het stadhuis. Het informatiecentrum is voor het inzien van stukken geopend van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur. Op vrijdagavond en zaterdag ligt de publieksmap met commissiestukken ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Ibisstraat.
Wie wil inspreken op een agendapunt, moet bij het begin van de vergadering aanwezig zijn. Ook is het mogelijk gebruik te maken van het vragenhalfuur. In het vragenhalfuur, dat bij iedere reguliere commissievergadering op de agenda staat, kunnen belangstellenden onderwerpen aan de orde stellen die niet op de agenda van de vergadering staan, maar wel tot het werkterrein van die betreffende raadscommissie horen.