Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 15-05-2001
1e Persbericht 15 mei 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Treinreiziger zonder geldig plaats- en legitimatiebewijs aangehouden
Op het Stationsplein is maandagavond rond 22.10 uur een 40-jarige man met een onbekende woon- en/of verblijfplaats aangehouden nadat bleek dat hij geen geldig plaatsbewijs bij zich had in de trein. Een conducteur vertelde dat de man onvoldoende geld bij zich had om alsnog een treinkaartje te kopen. De verdachte gaf aan dat hij zijn identiteitsbewijs niet bij zich had. Wel dat van zijn broer. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Bromfietser rijdt achter op auto
Op de Hoofdstraat is maandagavond rond 21.00 uur een 27-jarige bromfietser gewond geraakt toen hij achter op een auto botste. Een 45-jarige automobilist uit Erp, die voor de bromfietser reed, remde plotseling. De bromfietser kon zijn voertuig niet meer tijdig tot stilstand brengen om een aanrijding te voorkomen. Hij is met knieletsel overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.

Budel: Inbraak in een winkel
In een winkel aan de Burgemeester Remmenstraat is tussen maandagavond 18.30 uur en dinsdagochtend 5.45 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een toegangsdeur aan de voorkant van het pand open te breken. Vermist wordt de kassalade met daarin een paar honderd gulden aan kleingeld.

Someren: Inbraak in bedrijf
In een bedrijf aan de Dorser is tussen maandagavond 21.30 uur en dinsdagochtend 6.15 uur ingebroken. De dader is op het terrein gekomen door een hekwerk te vernielen. Vervolgens is aan de achterkant van het pand een ruit van een deur vernield om binnen te komen. Uit het pand worden een computer, een printer en een telefoontoestel met lader vermist.

Valkenswaard: Verdachte van autodiefstal aangehouden In een woning aan de Parallelweg Oost is maandagavond rond 19.20 uur een 39-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. Hij wordt verdacht van de diefstal van een witte Mercedes 200 eerder die dag op het Stationsplein in Eindhoven. De 22-jarige eigenaar uit Deurne wilde even bellen in een telefooncel en liet zijn auto met draaiende motor vlakbij staan. De autodief zag toen zijn kans schoon en sprong in de gereedstaande Mercedes. Hij botste nog tegen een andere auto maar wist toch nog met de auto te ontkomen.

Waalre: Man onder invloed veroorzaakt aanrijding Op de Onze Lieve Vrouwendijk is maandagavond rond 20.20 uur een 31-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De verdachte was zojuist achter op de rijdende auto van een 38-jarige man uit Breda gereden. Hierbij heeft hij ook nog een lantaarnpaal geraakt. Uit onderzoek bleek dat de man een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van 1,20 uit. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.