Gemeente Hattem

Gemeentelijke informatierubriek De Homoet, editie 17 mei 2001

SLUITING GEMEENTELIJKE DIENSTEN

In verband met Hemelvaartsdag en Pinksteren zullen de gemeentelijke diensten op donderdag 24 mei, vrijdag 25 mei en maandag 4 juni a.s. gesloten zijn.

INZAMELEN HUISVUIL I.V.M. HEMELVAARTSDAG

In verband met Hemelvaartsdag zal het huisvuil niet op de vaste inzameldag worden opgehaald.
De inzameling van het huisvuil van donderdag 24 mei zal worden verplaatst naar vrijdag 25 mei 2001.
Tevens kan het voorkomen dat het huisvuil op deze dag op een ander tijdstip wordt opgehaald dan gebruikelijk. U wordt daarom verzocht om de huisvuilcontainers voor 7.00 uur aan de weg te zetten.

VERGADERING COMMISSIE VOOR DE BEZWAARSCHRIFTEN

De commissie voor de Bezwaarschriften komt op woensdagmiddag 23 mei a.s. bijeen voor twee openbare hoorzittingen. De agenda luidt als volgt:
13.45 - 14.30 uur:Behandeling van een tweetal bezwaarschriften tegen de verleende bouwvergunning B175/2000 voor het oprichten van een woning met bijgebouw op het perceel Vliegenstein 6 te Hattem. 14.30 - 15.15 uurBehandeling van een bezwaarschrift tegen de wijziging van de voorrangsituatie bij het kruispunt Verlengde Parklaan / Van Galenstraat te Hattem.

COMMISSIEVERGADERING

Op maandag 21 mei 2001, aanvang 20.00 uur komt de commissie Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu in het stadhuis in een openbare vergadering bijeen. De agenda luidt als volgt:
1. Spreekrecht burgerij

2. Kort verslag vergadering 12 maart 2001.
3. Ingekomen stukken en mededelingen.

4. Bestemmingsplan Claerwater, 13e herziening. (aanpassing begrip detailhandel)

5. Bestemmingsplan Boertjesland.
(garage Ramaker)

6. Bestemmingsplan De Hilst, 1e herziening. (kavel Waalstraat 101)

7. Bestemmingsplan Bongerd, 14e herziening. (kavel De Waag 8)

8. Milieujaarverslag 2000.

9. Krediet sprinklerinstallatie molen De Fortuin.
10. Ruimtelijk beleid m.b.t. seksinrichtingen.
11. Ontwikkelingsvisie Apeldoorns Kanaal.

12. Rondvraag.

13. Sluiting.

TIJDELIJKE VERKEERSMAATREGEL

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij besloten hebben om in het kader van de Nationale Straatspeeldag op 20 juni 2001, van 13.00 tot 17.00 uur, de Werfkamp en de Randweg, voor het deel gelegen tussen de Werfkamp en Van Heeckerenskamp, af te sluiten voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers.

Het desbetreffende verkeersbesluit ligt ter inzage bij het bureau Ruimtelijk Beheer.

WET MILIEUBEHEER - KENNISGEVING BESCHIKKING

Burgemeester en wethouders maken, gelet op artikel 3:44, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat door hen onder voorschriften ter bescherming van het milieu, vergunning ingevolge de Wet milieubeheer is verleend naar aanleiding van de aanvraag van maatschap A. en W. van de Worp voor een revisievergunning voor een melkveehouderij met ijsmakerij aan het adres Hilsdijk 100 te Hattem.

De beschikking en andere ter zake zijnde stukken liggen vanaf 17 mei 2001 gedurende zes weken op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op woensdagavond na telefonische afspraak (tel.nr. 038-4431639) voor een ieder ter inzage bij de sector Ruimtelijke Ordening en Beheer. Desgewenst kan een mondelinge toelichting op de stukken worden gegeven. De beschikking is ten opzichte van de ontwerp-beschikking niet gewijzigd.

Beroep tegen bovenvermelde beschikking kan vanaf 18 mei 2001 gedurende zes weken worden ingesteld door:
a. degenen die bedenkingen hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking;
b. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over de ontwerp-beschikking; c. degenen die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij het nemen van de beschikking ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht;
d. belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking.

Het beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.
Indien tegen de beschikking beroep wordt ingesteld, kan gedurende de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening worden gedaan. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.
De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht. Indien beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan wordt de beschikking niet van kracht voordat op het verzoek is beslist.

BEKENDMAKINGEN MELDINGEN WET MILIEUBEHEER

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij meldingen hebben ontvangen voor inrichtingen die vallen onder een algemene maatregel van bestuur (Besluit). Deze inrichtingen dienen te voldoen aan de voorschriften bij dit Besluit gesteld.

Een melding ingevolge het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer is ontvangen van de Stichting Sociaal Cultureel Werk voor de inrichting aan het adres Adelaarshoek 13 te Hattem;

Een melding ingevolge het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer is ontvangen van Groenwijk Hattem voor de inrichting aan het adres Zuiderzeestraatweg 21a te Hattem.

De meldingen met bijlagen liggen vanaf heden gedurende twee weken voor een ieder ter inzage bij de sector Ruimtelijke Ordening en Beheer, op werkdagen van 08.00 tot 12.00 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur en op woensdagavond na telefonische afspraak (tel.nr.: 038-4431639).

VERZOEK VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN/BOUWVERGUNNING

.
De burgemeester geeft ingevolge artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kennis van de nederlegging van de verzoeken om vrijstelling bestemmingsplan voor:

1. het uitbreiden en veranderen van een horecagebouw op het perceel Nieuweweg 44 te Hattem;

2. het uitbreiden en veranderen van een woning op het perceel Mulderskamp 11 te Hattem.

Kennis wordt gegeven van het voornemen van burgemeester en wethouders om met toepassing van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplannen en met toepassing van artikel 50, lid 6 van de Woningwet de gevraagde bouwvergunning te verlenen.

De vrijstellingsverzoeken/aanvragen bouwvergunning liggen met ingang van 18 mei 2001 gedurende vier weken voor een ieder ter inzage ten stadhuize, bij de receptie Sector Ruimtelijke Ordening en Beheer (R.O.B.). Een ieder is bevoegd om gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging schriftelijke bedenkingen tegen het verlenen van vrijstelling/bouwvergunning naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders van Hattem, Postbus 93, 8050 AB Hattem.

AANVRAGEN OM BOUWVERGUNNING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun college de volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ingediend:
* het uitbreiden van een stokkenberging, Veenwal 11:
* het uitbreiden van een woning met erker, Hessenweg 86;
* het vernieuwen van een bijgebouw, Lageland 31;
* het oprichten van een berging, Geldersedijk 55.
GEWIJZIGDE MANDAATREGELING

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij op 8 mei jl. hebben besloten de huidige mandaatregeling aan te passen aan de 3e tranche van de Algemene wet bestuursrecht, aan de gewijzigde organisatiestructuur en aan wijzigingen in diverse wettelijke regelingen. Verder betreft het een uitbreiding van de mandaatbevoegdheden, is een parafenlijst opgesteld en een uniforme ondertekeningsformule voorgeschreven en is besloten dat jaarlijks wordt bekeken of de mandaatregeling aangepast dient te worden. De gewijzigde mandaatregeling treedt op 18 mei 2001 in werking. De betreffende stukken liggen voor belanghebbenden met ingang van die datum gedurende vier weken ter inzage op de afdeling Algemene en Bestuurlijke Zaken.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met deze afdeling, telefoon: 038-4431628.

CALLCENTER HUURCOMMISSIES

Het ministerie van VROM heeft per 1 mei 2001 de bereikbarheid van het secretariaat van de huurcommissies verbeterd. Per genoemde datum is er één landelijke vestiging met een callcenter. Het landelijke callcenter van het secretariaat van de huurcommissies is vanaf 1 mei 2001 op werkdagen bereikbaar op tel.nr. 0800-4887243. De openingstijden van het callcenter zijn van 08.30-17.30 uur. Vanaf het najaar worden deze tijden verruimd naar 08.00- 20.00 uur.
Bij het callcenter kunt u tercht met algemene vragen over de huurprijswetgeving, (lopende) procedures en kunt u voorlichtingsmateriaal aanvragen. U kunt afspraken maken via het callcenter met de regionale voorlichting. Het adres van het secretariaat van de huurcommissies is per 1 mei 2001: Postbus 16495, 2500 BL Den Haag, tel.: 0800-4887243, fax: 070-3754200 Homepage: www.huurcommissies.nl

Hattem, 17 mei 2001.