Gemeente Leek

Persinfo gemeente Leek, 15 mei 2001

afdeling Bestuurscontacten
tel. 0594 - 551569
fax. 0594 - 517512
e-mail info@leek.nl

OVERLEG DORPSVERENIGING MIDWOLDE EN COLLEGE BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN LEEK

Op 24 april jl. is er in het Theehuis Vredewold te Midwolde overleg geweest tussen de dorpsvereniging Midwolde en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leek. Tijdens deze bijeenkomst zijn o.a. de volgende zaken besproken:

Restauratie Theehuis/beschikbaarstellen gelden
De vereniging heeft aandacht gevraagd voor de subsidieaanvraag ten behoeve van de restauratie van de buitenzijde van het Theehuis. Het subsidieverzoek ligt nog bij Monumentenzorg ter behandeling. De gemeente zal bij Monumentenzorg informeren naar de stand van zaken. Daarnaast heeft de vereniging gemeld dat men zich zeer actief bezighoudt met aanpassingen aan de binnenzijde van het Theehuis.

Parkeren Jenaplanschool
De vereniging heeft gemeld dat er parkeeroverlast is bij de Jenaplanschool. Toegezegd is dat de gemeente de parkeersituatie nader zal bekijken. De school wil de speelmogelijkheden ook uitbreiden. Voorwaarde voor uitbreiding is dat er meer grond in eigendom moet komen. De gemeente zal ook dit nader bezien.

Uitbreiding begraafplaats N.H.-Kerk Midwolde
De vereniging heeft problemen met de uitbreiding van de begraafplaats. Het zicht vanaf de singel op het groen wordt volgens de vereniging geschaad en men vindt het geheel erg grootschalig worden. Inmiddels ligt er een nieuw plan, namelijk de helft van het oorspronkelijke plan komt beschikbaar als begraafplaats. Het plan wordt behandeld in de commissie Ruimtelijke Inrichting op 6 juni a.s. Daarnaast verschijnt binnenkort een notitie over begraafplaatsen. De notitie wordt ook behandeld in de commissie Ruimtelijke Inrichting. Een mogelijkheid die in de notitie staat vermeld is de vestiging van een nieuwe begraafplaats in relatie tot het plan Oostindie.

Herinrichting Midwolde
De vereniging is bezig met het ontwikkelen van plannen tot herinrichting van Midwolde. Enkele ideeën zijn o.a. het gezelliger maken van de entree's en het creëren van een plein bij het Theehuis. Wellicht is één en ander te combineren met een afstudeeropdracht.

Glasbak
Uit onderzoek is gebleken dat het voor Midwolde financieel niet haalbaar is om de glascontainer ondergronds te plaatsen. De huidige bovengrondse glasbak wordt verwijderd. De inwoners van Midwolde kunnen hun glas blijven aanbieden aan Milieuboer Hoeksema.