Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 16 mei 2001 Bestuurlijke organisatie Westland
Tekst persbericht Werkgroep
'Op vrijdag 11 mei 2001 heeft de werkgroep bestuurlijke organisatie Westland een herindelingsvoorstel voor de toekomstige bestuurlijke organisatie van het Westland gepresenteerd.

De werkgroep benadrukt dat het van belang is dat het Westland z'n verantwoordelijkheid neemt en tot een eensgezinde en gezamenlijke opvatting komt. Alleen dan is de invloed van het Westland op het traject, dat tot wetgeving over de gemeentelijke herindeling moet leiden, maximaal. Om het tot die unanieme opvatting te leiden doet de werkgroep het volgende voorstel.

De werkgroep stelt met de grootst mogelijke meerderheid - de vertegenwoordigers van `s-Gravenzande, Maasland, Monster, Naaldwijk, Schipluiden en Wateringen - voor de volgende twee herindelingsvarianten voor een voorlopige keuzebepaling in juni aan de gemeenteraden voor te leggen (in willekeurige volgorde):


1. de vorming van één gemeente Westland;



2. de vorming via samenvoeging van enerzijds een gemeente 's-Gravenzande, De Lier, Monster, Naaldwijk en Wateringen en anderzijds een gemeente Maasland en Schipluiden (de 5-2 variant).

Naar het oordeel van deze meerderheid dienen bij de voorlopige keuzebepaling in juni aan beide varianten voorwaarden te worden verbonden, welke nader uitgewerkt zullen worden.

Daarnaast acht de meerderheid het met het oog op het bereiken van unanimiteit van belang dat de raden in juni a.s. een voorlopig standpunt innemen over de volgende uitspraak :

Voorzover gemeenteraden hun keuze niet op de 5-2 variant bepalen, spreken deze raden daarbij tevens uit, dat indien de gemeenteraden van Schipluiden én Maasland hun keuze op de 5-2 variant bepalen en de bij deze variant behorende voorwaarden onverkort overnemen, de keuze van de gemeenteraden van Schipluiden en Maasland als een gegeven wordt beschouwd.

De kleinst mogelijke minderheid van de werkgroep - de vertegenwoordiger van De Lier - is van oordeel dat naast de twee genoemde herindelingsvarianten ook de vorming via samenvoeging van enerzijds een gemeente `s-Gravenzande, Monster, Naaldwijk, Wateringen en van anderzijds een gemeente De Lier, Maasland, Schipluiden (de 4 -
3 variant) in juni voor een voorlopige keuzebepaling aan de gemeenteraden dient te worden voorgelegd. Voorwaarden met betrekking tot de 5-2 variant en uitspraken met het oog op het bereiken van unanimiteit zijn voor hem thans niet aan de orde.

De gemeenteraden zijn nu aan zet. Daarna zullen de inwoners over het voorlopig standpunt van hun gemeenteraad worden geraadpleegd.'

Tot zover de tekst van het persbericht van de werkgroep.

In de komende weken volgt meer informatie over de datum waarop de gemeenteraad van 's-Gravenzande vergadert over dit onderwerp en de manier waarop de bewoners worden geraadpleegd.

Raadsvergadering begint eerder

Op dinsdag 22 mei vergadert de gemeenteraad in het stadhuis.

De vergadering begint niet, zoals gebruikelijk, om 19.30 uur maar om 15.30 uur. Dit heeft te maken met het feit dat in deze vergadering het Beleidsplan 2002 wordt besproken.

Voor het begin van de vergadering kunt u het woord voeren over punten die op de raadsagenda staan. U moet dat vooraf melden bij de bode en een formulier invullen met uw naam, adres en het onderwerp waarover u iets wilt zeggen.

De volgende voorstellen staan onder andere op de agenda:
* Jaarrekening 2000

* Zelfstandige projectprocedures (art. 19.1 WRO): a. bouw 3 garages Goudenregenstraat en

b. wijziging bestemming woning Groenweg 85


* Vaststelling Treasurystatuut

* Aangaan Samenwerkingsverband sociale recherche
* Voorbereidingskrediet aula begraafplaats
* Krediet bijhouden en uitbreiden van rioolbeheerkaarten
* Krediet aanschaf afvalinzamelmiddelen Vreeburgh
* Krediet renovatie veld 3 Julianasportpark
* Voorbereidingskrediet onderzoek tennispark
* Aanvullend krediet herstel fietsenberging en gevelrenovatie van ISW-locatie Sweelincklaan

* Eerste begrotingswijziging 2001 van GGD Delfland
* Krediet diverse zaken ICT

* Begrotingswijzigingen

* Beleidsplan 2002

De agendastukken voor de raadsvergadering kunt u vanaf vrijdag a.s. inzien bij het informatiepunt in de hal van het stadhuis (tijdens openingsuren) en in de bibliotheek aan het Zandeveltplein.

De raadsvoorstellen zijn ook te vinden op de internetsite van de gemeente 's-Gravenzande: www.s-gravenzande.nl.

Herinrichting Van der Kest Wittensstraat

Van 16 mei tot en met 12 juni ligt het plan voor herinrichting van de Van der Kest Wittensstraat ter inzage.

De herinrichting is noodzakelijk door de nieuwbouw van de basisschool De Driekleur, gebouw Wilhelmina, op de locatie van de voormalig Prinses Marijkeschool.

Het plan tot herinrichting is tot stand gekomen in nauw overleg met omwonenden en de school. Belangrijkste onderdelen van de herinrichting zijn de inrichting tot 30 kilometerzone, het invoeren van eenrichtingsverkeer en het vernieuwen van de groenvoorzieningen (zie hiervoor ook onder Kapvergunning).

Over dit voornemen kan een ieder binnen vier weken na publicatie schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze kenbaar maken. De stukken liggen ter inzage in het stadhuis bij de balie van kamer 201 op de 2e etage.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.

Kapvergunning

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen vergunning te verlenen voor het kappen van

* 4 sierperen (Pyrus) en 13 iepen (Ulmus) in de groenstrook ten noorden van de Van der Kest Wittensstraat.


* 4 iepen (Ulmus) in het trottoir ten zuiden van de Van der Kest Wittensstraat (ter hoogte van gebouw De Brug)).

Het kappen is onderdeel van het herinrichtingsplan voor de Van der Kest Wittensstraat en is voor een deel ook het gevolg van iepziekte. Ter vervanging worden, naast het aanbrengen van heesterbeplanting, 30 bomen (diverse soorten) geplant.

Over dit voornemen kan een ieder binnen vier weken na publicatie schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze kenbaar maken. De stukken liggen ter inzage in het stadhuis bij de balie van kamer 201 op de 2e etage.
Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande. Aangemelde bouwplannen

D. Valstar

Hobbykast

Naaldwijkseweg 251

E. Moor-Van Vliet

Tuinhuisje

Florence Nightingalelaan 45
H.M. Böhms
Dakkapel (achterzijde)
Beukenlaan 45
C. van den Berg
Prins Mauritsstraat 1

Aangevraagde bouwvergunningen

Gemeente 's-Gravenzande

Berging

Van der Kest Wittensstraat 3
P.J. van Velden

2x watersilo
Groeneweg 12
M. van de Weg-van Geest

Woning (wijziging BA20000295)

Braillestraat 12
S. Köse
Afdak
Gravenstraat 8
H. Weterings BV
Bedrijfsruimte
Galgeweg 42
Flint Ink 's-Gravenzande BV
Productiehal
Stephensonstraat 4-6
H.W.A. van Paassen
Warenhuis
Van Berckenrodelaan 1
Westland Materiaal BV
Transformatorstation
Van Berckenrodelaan 8
Aangevraagde sloopvergunningen/meldingen
L.M. Looije
Schuur (asbest particulieren)
Naaldwijkseweg 192
T. Baks
Schuurdak (eternietplaten)
Naaldwijkseweg 224
J.C. van Vliet
Schuur
Naaldwijkseweg 200
A. Kester

Hobbyruimte

Bagijneland 39

G. Bruggeman
Bijkeuken
Prinses Margrietstraat 8
W. Valstar
Blokhut
Naaldwijkseweg 223a
Verleende bouwvergunningen
A. van der Meer
Stal
Van Rijckevorsellaan 2
A.P. van der Meer
Serre
Hoflaan 102
M.B.J. van Gaalen
Serre
Mr. Schokkingstraat 48
W.F.J. van Rest
Aanbouw
Mr. Schokkingstraat 12
Fa. Franke van de Kruyk VOF
Bedrijfsruimte en warmteopslagtank
Gravin van Bylandtlaan 3
Verleende sloopvergunningen/meldingen
Camping Vlugtenburg BV
Kantine
't Louwtje 10
Van der Sar Amaryllissen
Monsterseweg 145
T.M. Noordam & Zn BV
Tuinbouwkas
Nieuwelaan 5
Teunissen Ontwikkeling BV
Woning
Naaldwijkseweg 11-13
een melding hebben ontvangen van W. Boekestein voor het in werking hebben van het glastuinbouwbedrijf op het adres Groeneweg 149. Andere ophaaldag huisvuil

Hemelvaartsdag

Op donderdag 24 mei (hemelvaartsdag) wordt het huisvuil niet opgehaald. In plaats daarvan gebeurt dat op woensdag 23 mei.

Gemeentewerf extra open

In verband met de voorjaarsdrukte is de gemeentewerf volgende week extra geopend. U kunt er terecht van maandag 21 tot en met woensdag 23 mei van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur.



Volgende week (21 tot en met 25 mei) worden de grijze minicontainers Zet geen ijzer, plastic of andere spullen naast uw minicontainer. Het vuilophaalbedrijf neemt dit niet mee.


* De Wegwijzer, Prins Bernhardstraat 28 op zaterdag 19 mei van 11.00 tot 12.00 uur