L.A.M. Rijs - Neeft nieuwe algemeen directeur vakcentrale FNV

Loes Rijs - Neeft (54) is benoemd tot algemeen directeur van de werkorganisatie bij de vakcentrale FNV te Amsterdam. Zij volgt Marianne Heeremans op die in januari overstapte naar het advocatenbureau De Brauw Linklaters.

Rijs - Neeft is sinds 1996 directeur van de Dienst Welzijn van de gemeente Zaanstad, waaronder de sociale dienst en de afdelingen onderwijs, welzijn, volksgezondheid sport, recreatie en cultuur ressorteren. Daarnaast is zij eerste loco-secretaris van Zaanstad en lid van het Gemeentelijk Managementteam

De nieuwe FNV-directeur begon na het behalen van het gymnasiumdiploma haar werkzame leven als verpleegkundige respectievelijk maatschappelijk werkende. Zij
vervulde in de gemeente Zaanstad diverse leidinggevende functies en was daar van ' 91 tot ' 96 directeur van de Gemeentelijke Sociale Dienst.

Als nevenfunctie vervulde zij o.a. twee jaar lang het voorzitterschap van de landelijke Vereniging van Directeuren van Sociale Diensten (DIVOSA) en sinds 1999 is zij bestuurslid van NYFER, het onderzoeksinstituut van Nijenrode.

FNV Voorlichting/
Paulus Plas: 020 - 58 16 553