SNS Reaal Groep

Principeakkoord CAO SNS Reaal Groep

15 mei 2001

SNS Reaal Groep heeft gisteren een principeakkoord bereikt met de vakorganisaties over haar tweede eigen ondernemings-CAO. De looptijd van de SNS Reaal Groep-CAO is van 1 juni 2001 tot en met 31 mei 2002. Het akkoord kent per 1 juni 2001 een structurele loonsverhoging van 4%. De CAO geldt voor nagenoeg alle 6000 bank- en verzekeringsmedewerkers van SNS Reaal Groep.

Er is overeenstemming bereikt over een haalbaarheidsonderzoek om de mogelijkheden van telewerken te onderzoeken. Verder zal SNS Reaal Groep uitvoering geven aan het ARBO-convenant Bankbedrijf waarin speciale aandacht is voor de bestrijding van werkdruk en RSI. Medewerkers krijgen ook de mogelijkheid om meerwerk te laten compenseren in tijd dan wel in geld. Ook krijgen medewerkers van 58 jaar en ouder de mogelijkheid hun arbeidsduur terug te brengen met een maximum van 4 uur tot een minimum van 32 uur per week. Het inkomensverlies dat hierdoor ontstaat wordt gelijkelijk gedeeld door werkgever en werknemer.
De pensioenopbouw loopt door.

SNS Reaal Groep streeft er naar om voor 1 november 2001 een winstgerelateerde regeling in te voeren waar in principe alle medewerkers in kunnen participeren. Wordt deze datum niet gehaald dan zal SNS Reaal Groep ultimo oktober 2001 een eenmalige uitkering van 0,25% van het jaarsalaris uitkeren.

Directeur Personeel & Organisatie, Thijs Beelen is tevreden over het resultaat: Wij hebben in een prettige en open sfeer met elkaar gesproken en zijn in goed overleg tot dit resultaat gekomen.

De vakorganisaties (FNV Bondgenoten, De Unie, CNV Dienstenbond en BBV) leggen het principeakkoord met een positief advies voor aan hun achterban.

Over SNS Reaal Groep
SNS Reaal Groep is een innovatieve en snelgroeiende Nederlandse financiële dienstverlener, die zich richt op vorming, beheer en bescherming van financiële vermogens van particuliere en zakelijke relaties, door het bieden van een samenhangend pakket van bancaire, beleggings- en verzekeringsproducten via verschillende distributiekanalen. De dienstverlening aan relaties geschiedt via de hoofdmerken SNS bank en Hooge Huys, alsmede een aantal nichelabels. SNS bank bedient haar klanten rechtstreeks via kantoren, adviseurs, telefoon en internet. Hooge Huys maakt bij de distributie gebruik van het onafhankelijke intermediair. Het derde concernonderdeel, SNS Reaal Invest, richt zich op verbreding en ondersteuning van de financiële activiteiten binnen SNS Reaal Groep.