Persbericht

Nieuwe softwarereleases Autodesk optimaliseren ontwerpproces, teamwerk en gegevensdistributie

Oplossingen ondersteunen automatisering van branchespecifieke bedrijfsprocessen

Rotterdam, 15 mei 2001 - Autodesk kondigt de nieuwste generatie ontwerpsoftware aan. De nieuwe software maakt digitale ontwerpdata breder inzetbaar waardoor bedrijfsprocessen worden verbeterd. Dit wordt bereikt door het combineren van de desktopfunctionaliteit met de distributiemogelijkheden van internet en mobiele technologie. Alle productlijnen - Bouwkunde, Werktuigbouwkunde, GIS en Civiele techniek - profiteren van het nieuwe AutoCAD® 2002-fundament. Dit resulteert in verbeterde vakspecifieke applicaties waarbij de nadruk ligt op samenwerking en op automatisering en integratie van het ontwerpproces. In totaal worden veertien nieuwe producten en twee nieuwe serviceprogramma's geannonceerd.

De branchespecifieke ontwerpoplossingen van Autodesk gaan verder dan het ontwerpproces: ze vormen niet alleen de schakel tussen projectteams, maar bestrijken nu ook de hele waardeketen - van partners tot leveranciers en van klanten tot andere partijen. Daardoor dienen zich volstrekt nieuwe mogelijkheden aan voor het gebruik van ontwerpgegevens, bijvoorbeeld voor het aanboren van nieuwe inkomstenbronnen, het verbeteren van de klantenservice of het stroomlijnen van activiteiten.

"Het stadium waarin technologie wordt toegepast voor de uitvoering van taken, zijn we inmiddels gepasseerd. Waar klanten nu behoefte aan hebben, zijn oplossingen die (ontwerp)taken een plaats toekennen in een geautomatiseerd en coherent proces. Het moet een afspiegeling zijn van de manier waarop bedrijven samenwerken met partners, leveranciers en klanten", aldus John Sanders, Executive Vice President van de Design Solutions Division. "Het merendeel van de vandaag aangekondigde applicaties biedt alle functionaliteit van AutoCAD® 2002 en bovendien speciale tools voor samenwerking en procesautomatisering waarmee branchespecifieke taken kunnen worden uitgevoerd."

De juiste oplossingen voor de juiste markten
De volgende Autodesk-oplossingen zijn aangekondigd. Meer informatie over de specifieke producten is te vinden op http://www.autodesk.com in het Product Center
http://www3.autodesk.com/adsk/section1/0,,331041-123112,00.html

Werktuigbouwkunde
Nieuwe ontwerptools: AutoCAD® Mechanical 6 (ontwerpen in 2D) en Autodesk® Mechanical Desktop® 6 dat een 3D-basis heeft en ontwerpen in 2D en/of 3D combineert. Aan beide tools ligt AutoCAD® 2002 ten grondslag. Deze producten verhogen de productiviteit en vergemakkelijken de samenwerking met alle bij de productie betrokken partijen. Bovendien ondersteunen ze Autodesk Streamline, een hostservice voor het delen van gepersonaliseerde ontwerpgegevens binnen en buiten de onderneming.
Bouwkunde
Autodesk® Architectural Desktop 3.3 verbetert de samenwerking en coördinatie tussen alle partijen die deelnemen aan het bouwkundig ontwerpproces. Het gebruik van een gemeenschappelijk bouwmodel staat garant voor consistente, geïntegreerde informatie tijdens het ontwerpproces en de levenscyclus van een bouwproces. Hierdoor verbetert de projectkwaliteit en neemt het ontwerpproces minder tijd in beslag.
Geografische Informatie Systemen (GIS) en Civiele Techniek Voor de GIS- en Land Development-sector heeft Autodesk vandaag vijf product-upgrades aangekondigd (zie onderstaande tabel voor de productnamen). In tegenstelling tot leveranciers die alleen GIS-oplossingen leveren, bestrijkt Autodesk naast GIS- alle aspecten van het Land Development-traject. Van het plannen en inrichten van de infrastructuur tot het bebouwen en beheren van het te ontwikkelen gebied.

Mobiele technologie
De mobiele oplossing Autodesk OnSite (Autodesk® OnSite View 2 en Autodesk® OnSite Enterprise) is ontworpen voor gebruik op Pocket PC's met Microsoft CE. Hiermee kunnen individuele gebruikers altijd en overal ontwerpen en 'mappingdata' in AutoCAD DWG en DXF raadplegen, markeren, bemeten of herzien.

Nieuwe serviceprogramma's
Autodesk introduceert twee nieuwe programma's die de aanschaf van Autodesk-producten en -diensten vergemakkelijken. Deze programma's bieden bedrijven ook meer mogelijkheden voor het intern distribueren van Autodesk-software.


* Autodesk Subscription Program - via internet hebben klanten snel en makkelijk toegang tot software-upgrades en aanpassingen aan modules (ook wel 'extensions' genoemd). Het Autodesk Subscription Program zal naar verwachting eind 2001 in de Benelux beschikbaar zijn.
* Autodesk Self-Hosted Products - voor gebruik van Autodesk-software op desktops via een centrale server die de klant zelf host.

Aangekondigde producten
Productlijn Producten
Werktuigbouwkunde * AutoCAD® Mechanical 6 * Autodesk® Mechanical Desktop® 6

Bouwkunde * Autodesk® Architectural Desktop 3.3

GIS en Civiele Techniek * Autodesk® Map 5 * Autodesk® Land Desktop 3
* Autodesk® Civil Design 3 * Autodesk® Survey 3

* Autodesk® OnSite 2

Ontwerpen algemeen * AutoCAD® 2002 * AutoCAD LT® 2002

* Autodesk® CAD Overlay® 2002 * Autodesk® OnSite 2

* Volo(tm) View 2 * Volo(tm) View Express 2

# # #
Over Autodesk
Autodesk is 's werelds belangrijkste leverancier van software voor technisch ontwerpen. Het gebruik van internet speelt een centrale rol in de software van Autodesk en verbindt de ontwerpomgeving met het web. Autodesk biedt software en internetportaaldiensten aan waarmee gebruikers hun productiviteit kunnen verhogen dankzij de kracht van de digitale ontwerpomgeving.

Autodesk is één van de grootste softwarebedrijven ter wereld; vier miljoen gebruikers wereldwijd gebruiken oplossingen van Autodesk om hun ontwerpen te kunnen realiseren. Meer informatie over Autodesk en de gegevens van de Authorized Autodesk Resellers zijn te vinden op http://www.autodesk.nl .

Informatie over de producten van Discreet, een divisie van Autodesk die software ontwikkelt voor onder andere film- en videoproductie en het maken van computergames, is te vinden op http://www.discreet.com. Het Autodesk-aandeel is genoteerd aan de NASDAQ-beurs onder het symbool ADSK.

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:

Autodesk Benelux
Sheila Faessen
Tel.: 010 288 50 23
GSM: 06 22 695 691
e-mail: sheila.faessen@autodesk.com

Potters PR
Monique Potters
Tel.: 0345 501595
GSM: 06 28 88 96 32
e-mail: monique@potterspr.nl

Autodesk, AutoCAD, AutoCAD LT, Mechanical Desktop en CAD Overlay zijn gedeponeerde handelsmerken en Volo, Autodesk Inventor, Autodesk Streamline, DXF en Discreet zijn handelsmerken van Autodesk, Inc., in de VS en/of in andere landen. Alle andere genoemde merknamen, productnamen en handelsmerken zijn eigendom van de respectieve bedrijven of organisaties.
* Copyright 2001 Autodesk, Inc. Alle rechten voorbehouden.