Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 8-05-2001
Jaarrekening Muziek- en Dansinstituut 2000.
De gemeentelijke bijdrage voor het Muziek- en Dansinstituut voor 2000 bedraagt 285.000. Dat is bijna 38.000 minder dan geraamd. Het instituut vraagt toestemming om daarvan 8.481 te reserveren, onder ander voor instrumenten en automatisering. Het college vraagt de raadscommissies hierover advies.

Uitbreiding Sint-Joris en speelplaats kinderopvang. Verzorgingshuis Sint-Joris in Oirschot wil de recreatiezaal uitbreiden. Bovendien willen zij een speelplaats (hekwerk en verharding) aanleggen voor het kinderdagverblijf van Stichting Korein. Het college vraagt de raad akkoord te gaan met deze uitbreiding aan de achterzijde van het gebouw.

Vrouwenadviescommissie voor de woningbouw.
De Vrouwenadviescommissie voor de woningbouw adviseert over huurwoningen. Zij ontving een jaarlijkse subsidie van 1400. Omdat er bijna geen gebruik gemaakt wordt van de commissie beëindigt de gemeente de subsidie.

Verhoging regionale bijdrage afval.
De gemeente betaalt het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) een bijdrage voor afvalverwerking. Het SRE wil de gemeentelijke bijdrage over 2001 met 0,98 per inwoner verhogen tot 3,35. Het college vraagt de gemeenteraad hierover advies.

Opvang asielzoekers.
Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers vraagt alle gemeenten te bezien of er extra opvangcapaciteit is voor asielzoekers. Eerder heeft Oirschot al aangegeven daarvoor geen ruimte te hebben, maar het college zal opnieuw bezien of er mogelijkheden zijn voor opvang in woningen of in een kleinschalige centrale opvangeenheid.

Erfbeplanting.
Het college start een erfbeplantingsproject. Binnen dit project kunnen inwoners van het buitengebied zich aanmelden voor gratis erfbeplanting, zoals hagen, houtsingels of bomen. De beplanting moet leiden tot een mooier, landschappelijker buitengebied. In juni wordt hierover een voorlichtingsavond georganiseerd.

Subsidie Mortelenboeren.
De Mortelenboeren is een groep agrarische ondernemers die toeristische arrangementen en streekprodukten aanbieden. De gemeente ondersteunt dit initiatief met een bedrag van 3000 gulden voor de ontwikkeling van een folder. De subsidie komt uit de post plattelandsvernieuwing. 8-05-2001 (nieuw)

01-05-2001