Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 15-05-2001 Mediaberichten 15 mei (15.15uur)

VENLO Twee illegale vrouwen aangehouden

VENLO Twee Russische vrouwen van 18 en 23 jaar zijn dinsdagmorgen bij een controle in het kader van het project prostitutie/mensenhandel door de politie aangehouden in een pand aan de Roermondsestraat. Op het adres bleek een illegaal bordeel gevestigd. Beide vrouwen bleken illegaal in Nederland. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau en in vreemdelingenbewaring gesteld.

ROERMOND Winkeldief aangehouden

ROERMOND Een 42-jarige man uit Roermond is maandagmiddag door een beveiligingsbeamte betrapt op diefstal in een winkel aan het Munsterplein. De man bleek van 5 T-shirts de labels te hebben verwijderd en wilde hiermee naar buiten lopen. De verdachte begon daarop te schelden en uitte bedreigingen tegen de beveiligingsbeamte. De man werd meegenomen naar het politiebureau waar hij voor verder verhoor in verzekering werd gesteld. De zaak zal worden afgehandeld door middel van snelrecht.

WEERT Autobranden

WEERT De auto van een 28-jarige vrouw uit Weert is dinsdagmorgen rond 3.45 uur volledig uitgebrand. De auto stond met vijf andere autos geparkeerd op een parkeerplaats aan de Villartshove. De autos die links en rechts naast het uitgebrande voertuig stonden geparkeerd hebben door het vuur schade aan de flanken opgelopen en raakten total loss. Deze autos zijn eigendom van een 44-jarige vrouw en een 42-jarige man beiden uit Weert. Achter het volledig uitgebrande wrak lag een autoradio afkomstig uit het wrak. Uit de auto van een 29-jarige Weertse was een radio/cd-speler weggenomen. De politie vermoed dat de dader(s) van de autoinbraken de auto in brand hebben gestoken. Over het totale schadebedrag is nog niets bekend.

ROERMOND Getuigenoproep aanranding

ROERMOND Een 38-jarige vrouw uit Herten is zondagmorgen rond 2.00 uur op de Bisschop Lindanussingel aangerand door twee tot drie onbekende blanke mannen van ongeveer 18 jaar oud. Zij fietste in de richting van de Burgemeester Geuljanslaan toen zij van achteren omver werd geduwd en met haar hoofd op de stoep terecht kwam. De mannen hebben haar toen betast. Zij wist overeind te komen, heeft hard geroepen en begon om zich heen te slaan en te schoppen. Een van de mannen gaf haar daarna een vuistslag in haar gezicht waardoor ze weer op de grond viel. Hierop zijn de mannnen weggegaan. De vrouw heeft verschillende verwondingen en kneuzingen in haar gezicht en handen opgelopen. De politie vraagt eventuele getuigen van dit voorval zich te melden bij de politie van de basiseenheid Roermond-Centrum telefoonnummer 0900 8844.

ST. ODILIENBERG Vermiste man

ST. ODILIENBERG Een 68-jarige man uit een verzorgingshuis in St. Odilienberg is sinds maandagmiddag 14.00 uur vermist. De man is gehandicapt en rijdt in een donkerblauwe scootmobiel. Hij is suiker- en hartpatiënt en heeft geen medicatie bij zich. De politie is een grootscheepse zoekactie naar de man gestart waarbij ongeveer 25 ME ers en een helicopter zijn ingeschakeld. Eerder dit jaar is de man ook al vermist geweest doordat hij met zijn scootmobiel in de modder was blijven steken. De man is ongeveer 1.55 m. lang, heeft donkerbruin haar, bruine ogen en een gebruind uiterlijk. Hij droeg een wit poloshirt, een donderblauwe broek en zwarte schoenen. De politie vraagt eventuele getuigen of zij die meer informatie kunnen geven contact op te nemen met de politie van de basiseenheid Roerstreek 0900-8844.