IBM Mindspan Solutions wereldwijd marktleider e-learning Klantportfolio met zeven van de tien grootste luchtvaartmaatschappijen en telco's in VS

Diemen, 15 mei 2001 - IBM Mindspan Solutions is in 2000 uitgegroeid tot de wereldwijde marktleider op het gebied van e-learning. Vorig jaar alleen al kozen ruim 500 organisaties in meer dan 54 landen voor de combinatie van Lotus LearningSpace en IBM Mindspan Solutions als basis voor hun e-learning-initiatieven. IBM Mindspan Solutions biedt een complete oplossing, inclusief planning en content-ontwikkeling, de onderliggende technologie op basis van Lotus LearningSpace en alle benodigde delivery-diensten. E-learning draagt bij aan een betere concurrentiepositie door een effectievere inzet van medewerkers, betere kwaliteit en hogere productiviteit tegen lagere kosten.

Onder de organisaties die IBM Mindspan Solutions gebruiken, zijn zeven van de tien grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en telecombedrijven, zes van de tien grootste autoproducenten, commerciële banken, maar ook verzekeringsmaatschappijen, farmaceutische bedrijven en verschillende wereldwijd opererende financiële instellingen.
Organisaties kiezen IBM Mindspan Solutions als partner vanwege de uitgebreide ervaring en mogelijkheden op het gebied van e-learning. IBM beschikt met 3.400 professionals en 15 ontwikkelcentra voor maatwerk-content wereldwijd over een ongekende marktervaring. Bovendien biedt Lotus LearningSpace de technologiebasis voor alle vormen van e-learning: real-time, asynchroon of klassikaal, met alle mogelijkheden voor voortgangsbewaking en naadloze integratie van cursus-content en autorisatietools. Lotus heeft reeds twee miljoen licenties van LearningSpace geleverd.

"American Airlines Flight Service Training zocht naar een oplossing voor consistente trainingen voor haar personeel, met een efficiënte kostenstructuur en een hoog gebruiksgemak", zegt Barbara Patterson, Manager Flight Service Training Projects van American Airlines. "Met IBM Mindspan Solutions en de Lotus LearningSpace-technologie konden we een op maat gesneden trainingsprogramma samenstellen. Op dit moment biedt het e-learning-programma ons een effectieve manier om het programma te beheren en de resultaten eenvoudig te volgen."

"Goed getrainde medewerkers vormen de basis voor een sterke en consistente concurrentiepositie", aldus Kang Moon-Hwan, General Manager e-learning bij elektronicaconcern Lucky Goldstar, Inc. (LG Electronics). "IBM Mindspan Solutions biedt ons de e-learning-oplossing waarmee we een internationale learning portal kunnen ontwikkelen om het kennisniveau van onze medewerkers wereldwijd te verhogen."

Lotus
Lotus Development Corporation is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor messaging, collaboration en knowledge management. Lotus richt zich met haar oplossingen op kleine tot multinationale ondernemingen. Centraal in de oplossingen van Lotus staat het uitgangspunt dat internettechnologie mensen op een wereldwijde schaal laat samenwerken. Lotus levert zowel de client- en server-, als de platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Daarnaast biedt Lotus een uitgebreid pakket van kantoor- en productivity-applicaties, compleet met internetfunctionaliteit. Ondernemingen die kiezen voor Lotus-oplossingen, kunnen rekenen op professionele consultancy en dienstverlening van de Lotus Professional Service-organisatie en van de Lotus Business Partners.

Lotus is opgericht in 1982 en sinds 1995 onderdeel van IBM. Het bedrijf heeft circa 8.500 medewerkers en brengt zijn producten wereldwijd via de meer dan 20.000 Business Partners in meer dan 80 landen op de markt. Algemeen telefoonnummer Lotus Development Nederland: 020 - 31 41 123.

Noot voor de redactie,