Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

15-05-2001

CNV bitter gestemd over sluiting BASF Kleefse Waard

CNV Chemie en energie is uiterst teleurgesteld over het plan van BASF om de vestiging in de Kleefse Waard op termijn te sluiten. Vanmiddag maakte het Duitse chemiebedrijf bekend geen toekomst meer te zien in de Nederlandse locatie, die werk biedt aan ongeveer 140 mensen.

"Het is een bittere pil voor de mensen, vooral nu ze zich de afgelopen tijd een slag in de rondte hebben gewerkt om het bedrijf weer draaiend te krijgen", zegt vakgroepbestuurder Ineke Roepers, refererend aan de ontploffing die er in maart vorig jaar plaatsvond. "Daarna zijn veelbelovende plannen uitgewerkt om opnieuw te investeren in de locatie. Er waren uitbreidingsplannen, die de mensen al die tijd hoop hebben gegeven. Nu blijkt dat ze ruim een jaar aan het lijntje zijn gehouden."

Volgens Roepers heeft de Nederlandse directie er alles aan gedaan om de locatie open te houden. "Maar helaas heeft die het uiteindelijk niet voor het zeggen. In Duitsland worden de knopen doorgehakt. En daar is kennelijk weinig animo om in de relatief kleine Nederlandse vestiging te investeren."

Het enige lichtpuntje, vindt de bond, is dat het nog tot 2003 duurt voordat de locatie dichtgaat. Roepers: "Daardoor is er wat tijd om naar ander werk te bemiddelen of - in het geval van de oudere werknemers - voor een fatsoenlijke regeling te zorgen."

In de Kleefse Waard maakt BASF producten voor de papier- en tapijtindustrie.

Nadere inlichtingen:

Ineke Roepers, vakgroepbestuurder CNV Chemie en energie 026-4955322
Kees de Vos, persvoorlichter
030-6348244