Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 15-05-2001 Persberichten district Kerkrade
Dinsdag 15 mei 2001 - 14.50 uur

Kerkrade; zakkenrollerij
Een 33-jarige vrouw uit Landgraaf deed maandag 14 mei aangifte van het feit dat omstreeks 13.00 uur haar beurs gerold werd in een winkel aan de Kruisstraat in Kerkrade. De vrouw verklaarde dat ze in de winkel aangesproken werd door een voor haar onbekende vrouw die in het gezelschap was van nog een vrouw. Gedurende de afleiding zag het tweetal kans uit haar tas de beurs weg te nemen. Hierin zat een bedrag van ongeveer f.1000,=, enkele waardebonnen en de bankbescheiden. Na het rollen van de beurs, maakten beide "dames" zich snel uit de voeten.

Vaals; bekeurd door lasergun
Maandag 14 mei zag de politie om 12.45 uur een 22-jarige in het Belgische Sippenaeken woonachtige autobestuurder met hoge snelheid over de Gemmenicherweg in Vaals rijden. De politie richtte de lasergun op de bestuurder waardoor kwam vast te staan dat hij met een snelheid van 116 km/uur reed terwijl 80 km/uur was toegestaan. Na overleg met Justitie werd de verdachte een boete van f.370,- opgelegd welke hij direct betaalde.

Vaals; dure inlegkruisjes
Een 46-jarige vrouw uit Vaals werd maandag 14 mei om 12.00 uur door het personeel van een winkel aan de Maastrichterlaan in Vaals betrapt bij een winkeldiefstal. De vrouw bleek zes pakjes maandverband en twee pakken luiers gestolen te hebben. De totale waarde bedroeg f.87,92. Ze kreeg een boete van f.250,- opgelegd.

Kerkrade; met bierfles gestoken
Toen een 21-jarige man uit Kerkrade maandag 14 mei om 23.30 uur al telefonerend met zijn gsm over de Graverstraat in Kerkrade liep, voelde hij plotseling dat iemand hem van achteren op zijn schouder tikte. Toen hij omkeek, stond daar een onbekende man die hem bedreigde dat hij zijn telefoon moest afgegeven. Toen het slachtoffer dat niet van plan was, kreeg hij diverse vuistslagen tegen zijn lichaam en werd op hem ingetrapt. Plotseling pakte de verdachte een kapotte bierfles in zijn handen en stak daarmee het slachtoffer in zijn been. Daarna rende de verdachte met de telefoon hard weg in de richting van de Pleinstraat. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd alwaar zijn been op diverse plaatsen gehecht moest worden. Opname was niet noodzakelijk.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)