Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 15-05-2001 Persberichten district Sittard (JvK/15.00 uur)

Stein, straatroof
Een 52-jarige inwoner van Stein is maandagavond omstreeks 17.30 uur op de Industrieweg in zijn woonplaats door twee onbekend gebleven mannen van zijn beurs en GSM-telefoon beroofd. Het slachtoffer stond bij de glascontainer om daar afvalglazen in te deponeren, toen hij van achteren door het tweetal werd benaderd. Een van hen had een busje traangas in zijn handen waarmee hij het slachtoffer dreigde. Ondertussen voelde de andere man zijn zakken na en haalde daar genoemde goederen uit. Meteen hierna verdween het tweetal in de richting van de Heerstraat.

Beek/Schinnen, snelheidscontroles
De politie van Beek/Schinnen heeft bij gisteren gehouden snelheidscontroles in haar bewakingsgebied 232 hardrijders gefotografeerd.Tussen 10.00 uur en 16.15 uur werd achtereenvolgens gecontroleerd aan de Moutheuvellaan in Schinnen, de Maastrichterlaan in Beek, de Oirsbekerweg en de Provincialeweg-Zuid in Oirsbeek, de Steenstraat in Puth en de Soppestraat in Spaubeek. In totaal werd de snelheid van 1170 voertuigen gemeten. De hoogste snelheid werd gemeten op de Soppestraat in Spaubeek: 96 km/u.

Stein, inbraak
In de loop van maandag werd ingebroken in een woning aan de Heisteeg in Stein. Een ruitje van de voordeur werd ingeslagen om binnen te komen. Uit de woning verdween een videocamera en een fototoestel.

Oirsbeek, insluiping
Een woning aan de Raadhuisstraat in Oirsbeek kreeg afgelopen nacht ongewenst bezoek van een insluiper. Deze kwam via de niet afgesloten tuindeur in de woning en doorzocht de benedenverdieping terwijl de bewoners lagen te slapen. Meegenomen werd een handtasje, een portemonnee en een fototoestel.

Sittard, gereedschap gestolen.
Vanaf een bouwterrein aan de Hemelsley in Sittard verdween uit een opengebroken bouwkeet en een eveneens afgesloten bouwcontainer een onbekende hoeveelheid gereedschap en losse bouwmaterialen. De sloten van beide doelwitten werden kapot geknipt om bij de spullen te kunnen komen.